Nationen trapper opp på nett

Ansetter flere i nye stillinger og gir mer trykk.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nationen søker etter nettvaktsjef, forretningsutvikler for nett og skal øke bemanningen i nettredaksjonen med 50 prosent. Nå skal det satses digitalt.

Sjefredaktør Mari Velsand forklarer at ambisjonen er å videreutvikle Nationen på nett, slik at redaksjonen skal være en sterk stemme fremover, uavhengig av plattform. Derfor vil den også få likheter med portaler.

Samler

– Vi har mange forskjellige nettsteder i Tun Media. Nå har vi satt i gang prosessen for å samle nettsatsingen, og da blir Nationen hoveddelen, sier Velsand til Journalisten.no.

I skrivende stund har Nationen øremerket to journaliststillinger for nettet. Dette skal utvides med ytterligere en stilling. I tillegg er det opprettet to helt nye stillinger som vaktsjef og som forretningsutvikler til nettet. Velsand har også ambisjoner om at de øvrige journalistene i avisen skal levere mer til nettavisen enn de gjør i dag.

Spekulerer

Velsand beskriver en mer bevisst strategi for nett og papir. Hun sier de to kanalene skal utfylle hverandre mer og konkurrere mindre.

På tampen av oktober skrev Journalisten at styret i Nationen vurderte om man skulle fokusere kun på nett og droppe papirutgaven. Velsand forteller at grepene hun nå tar ikke henger sammen med dette.

– Nei, det var ikke helt riktig det dere skrev før jul. Vi har ingen planer om å avvikle papiravisen. Men alle trender tyder på at nettet styrker seg, samtidig som papir har tilbakegang.

Redaksjonsklubben er positiv til det som nå skjer på nett. Ikke minst fordi det er snakk om nye penger til satsingen. Nestleder Michael Brøndbo i redaksjonsklubben forteller at selv om det forventes at de dedikerte papirjournalistene skal levere mer til nett, så tror han det ikke vil medføre særlig merarbeid.

– Det gjenstår riktignok å se. Men jeg tror ikke ledelsen har urealistiske tanker om levering av stoff til nett.

Powered by Labrador CMS