Tilbudene var for dårlig mente de som takket nei til gavepensjon i avisen.
Tilbudene var for dårlig mente de som takket nei til gavepensjon i avisen.

Ingen vil ha gavepensjon i DN

Sju medarbeidere fikk tilbud i redaksjonen, sju takket nei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under en arbeidsrettssak i begynnelsen av september kom det fram at alle ansatte over 62 år i Dagens Næringsliv ville få tilbud om gavepensjon.

Dette var både for ansatte som hadde fem år igjen og kolleger som bare hadde måneder igjen før de når pensjonsalder.

Etter det Journalisten har fått opplyst har ingen av de rundt sju ansatte som fikk tilbudet takket ja. Tilbudet som er på nivå med det som er vanlig i bransjen, ble oppfattet som for dårlig.

Regnestykket til ansatte Journalisten har pratet med viser at samtidig som pengetilbudet ble oppfattet som for lavt, mistet kandidatene også en del sosiale goder og fordeler som blant annet telefon.

Noen vektlegger et stort tap på egen tjenestepensjon.

Frivillig

Styreleder og konsernsjef Gunnar Bjørkavåg tar til etterretning at ingen takket ja på tilbudet om gavepensjon i DN.
Styreleder Gunnar Bjørkavåg vil ikke uttale seg om hva avisen nå gjør videre utover at det arbeides med andre alternativer.

- Dette var et frivillig tilbud, jeg vil ikke gjøre mer ut av det som så. Over tid er vi opptatt av mer digitale kompetanse i bedriften, det er ofte aldersforskjell på dette kompetansenivået.

Bjørkavåg sier at de må ta til etterretning at interessen for gavepensjon var så lav, men legger til at det også er individuelt hvordan slikt oppleves.

- Det er et attraktivt om du har lyst til å gjøre andre ting, men ikke så veldig om du heller vil fortsette å jobbe som journalist i DN.

Powered by Labrador CMS