Disse slutter i VG

Flere sentrale personer gir seg. Vi har snakket med noen av dem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I går kunne Journalisten.no fortelle at VG ikke klarte å komme i havn med tanke på antall søknader på sluttpakkene. Mediehuset skulle nedbemanne i alt 40 årsverk, men tirsdag sendte ledelsen ut melding om at 33 søknader var innvilget.

Les også: VG når ikke sluttpakkemålene - ennå

Journalisten.no har snakket med en rekke av de redaksjonelle medarbeiderne som nå slutter.

Vil bli lærer og dyrke hobbyen

Anne-Lise von der Fehr. Foto: VG
Anne-Lise von der Fehr. Foto: VG

Anne-Lise von der Fehr er nyhetsleder i utenriksavdelingen og har tidligere vært klubbleder i VG og sentral tillitsvalgt i Schibsted. Journalisten har i løpet av sine nesten 14 år i VG rukket å blant annet være avisens London-korrespondent. Nå blir hverdagen en ganske så annen

– Jeg skal tilbake på skolebenken for å studere engelsk og pedagogikk slik at jeg kan bli lektor i videregående. Og så skal jeg dyrke lidenskapen min, som er England, sier hun til Journalisten.

I fjor ga hun og Fredrik Solstad boken «Drømmen om den engelske landsbygda». Denne ser hun for seg å kunne spinne på videre. I mai i fjor gikk hun ut av Schibsteds konsernstyre, der hun i seks år var ansatterepresentant. Det eneste vervet hun har igjen er styremedlem i stiftelsen i Asker og Bærums budstikke. Dette er et verv hun har fått gjennom NJ og som hun nå må si fra seg.

I april har von der Fehr vært ansatt i VG i 14 år. Før det har hun arbeidet for Budstikka og i TV 2. Nå forlater hun Akersgata og journalistikken.

– Jeg har tenkt på det lenge, og å så har jeg vært opptatt av å finne en god løsning for et liv utenfor VG. Jeg satt en stund og holdt fingeren i lufta før jeg trykket send. Og så tok jeg et glass vin, forteller hun.

I sluttspurten med ny bok

Ingar Johnsrud har vært et halvår lenger i mediehuset enn von der Fehr.

Ingar Johnsrud. Foto: Akam1k3
Ingar Johnsrud. Foto: Akam1k3

For litt over et år siden ga han ut krimboken «Wienerbrorskapet». Denne er godt mottatt og har solgt såpass at han kan livnære seg som forfatter de neste årene.

Og det er nettopp det Johnsrud nå skal gjøre. Han forteller til Journalisten at han er i sluttspurten med bok nummer to, samtidig som debuten nå rulles ut i det ene landet etter det andre.

Først ut var Italia for noen uker siden. Neste uke blir den å få i Slovakia. Men det blir ikke snakk om å forlate journalistikken helt. Ikke riktig ennå. For Johnsrud har tenkt å jobbe som frilanser ved siden av bokskriveriene.

– Når du ser hvordan mediesituasjonen ser ut i dag tror jeg mange redaksjoner dessverre vil ha behov for å kjøpe inn stoff utenfra. Og etter å tenkt en stund kom jeg fram til at jeg har lyst til å stå på den siden av streken. Nå har jeg rundet 40, og så har tenkt at skal jeg velge en annen vei i livet. Så dette er tidspunktet å gjøre det på.

Forfatteren forlater VG-huset for siste gang allerede i månedsskiftet.

– Hadde jeg fått velge ville jeg jobbet i VG en stund til, skrevet et par bøker og så tatt en ny vurdering.

– Riktig timing

Marius Tetlie forlater VG etter snart 17 år i mediehuset. Han forteller at bortsett fra noen få år, er det her han har tilbragt mesteparten av sin yrkesaktive tid.

Marius Tetlie i VG. Her fra NJs landstyre. *<br>Foto: Martin Huseby Jensen
Marius Tetlie i VG. Her fra NJs landstyre. *
Foto: Martin Huseby Jensen

– Men skal jeg gjøre noe annet så er det nå som er riktig timing. Jeg har vært i VG i 17 år og vært med på å dekke mange spennende saker og jobbet med gode kolleger. Interessante lederoppgaver. Nå har jeg lyst til å gjøre noe nytt.

Hva det nye Tetlie skal gjøre, er langt fra sikkert. Han forteller at han ikke har det helt klart for seg, og at alle muligheter holdes åpne. Han tror at det finnes muligheter også utenfor VG, men sier at det ikke nødvendigvis betyr at han skal fortsette med journalistikk.

Tetlie er tidligere landsstyremedlem i NJ men gikk av på landsmøtet i fjor.

Seks fra VG Helg/Magasin+

Fire journalister og to ledere i VG Helg/Magasin+ har fått innvilget sluttpakke. I tillegg til Ingar Johnsrud gjelder dette utgavesjef Marte Spurkland, nyhetsleder Erik Samland og journalistene Lena Stovand, Jonas Tjersland og Kirsti Hovland.

Marte Spurkland gir seg altså som utgavesjef i VG Helg/Magasin+. Hun kom til VG fra D2 i mars 2012 og har også erfaring fra blant annet NRK.

– Jeg har hatt det kjempefint i VG. Det er en veldig personlig beslutning å ta sluttpakke nå. Jeg er snart 40 og dette kan være muligheten til å gi meg litt tid til å gjøre noe annet. Jeg har jobbet både i avishus, med podcast, tv og radio, så jeg vil tro at det er mange muligheter der ute. Jeg ser veldig lyst på det. Med erfaring som mellomleder de siste årene synes jeg også at ledelse er spennende, sier Spurkland.

Kirsti Hovland bekrefter at hun har søkt og fått innvilget sluttpakke. Hun kunne feire 25-årsjubileum som VG-medarbeider i januar.

– Jeg kommer til å fortsette her ut året. Det kommer til å være viktig for meg å fortsette med å skrive og fortelle historier, sier Hovland til Journalisten.no.

Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hogsnes har tidligere kunngjort at de har forlatt VG og tok med seg spillprogrammet Level Up ut døren. Gamer.no skriver at de allerede har samlet inn penger fra seerne.

Sonia Huanca Vold i Min Mote skrev på sin Facebook-profil for bare noen dager siden at hun hadde søkt sluttpakke. Også Chris-Håvard Berge i VGTV forteller på Facebook at han forlater VG etter halvannet år i mediehuset. Berge skal nå starte produksjonsselskap.

Journalist Thor Harald Henriksen ved VGs Tromsø-kontor er også blant dem som har tatt sluttpakke. Han har vært i VG siden 2007. Før det arbeidet han i Nordlys hvor han ifølge Medier24 nå er på vei tilbake igjen som kveldsredaktør.

Tippeekspert gir seg

Truls Lauveng har vært fast ansatt på VG-sporten siden 2002, men jobbet også med ulike oppdrag samme sted fra 1999. Nå har han valgt å slutte i VG.

– Jeg har hovedsaklig jobbet som tippeekspert på sporten. Nå er jeg 39 år og synes egentlig det passet greit å benytte seg av muligheten til en sluttpakke. Dette er jo ikke noe direkte framtidsyrke. Foreløpig har jeg ikke noen konkrete planer om hva jeg skal gjøre videre, sier Lauveng.

Etter å ha tilbragt mer enn halve livet i VG (19 år), har Kristian Holli også sluttet. Han begynte som redaksjonsassistent i sporten og har vært med på VG Nett siden 1997. Han har vært journalist på nett, avdelingsleder, administrasjonssjef og nå sist personalsjef.

Han forteller at han er i tenkeboksen om hva han nå skal gjøre.

– Jeg vet det finnes et liv utenfor VG. Og etter å ha brukt juleferien til å tenke gjennom valget om å ta sluttpakke, grep jeg sjansen.

Sportsjournalist Øyvind Knoph Askeland har etter to år i fast jobb i VG tatt sluttpakke. Han har vært tilknyttet VG en god stund som tilkallingsvikar og frilanser fra Stavanger. Askeland har tidligere arbeidet med studentavisen SmiS, Rogalands Avis og Bergens Tidende.

Nå flytter han hjem med familien sin til Sola og er i full gang med å søke jobber.

Dag Fonbæk slutter som journalist etter 25 år i VG, de siste 17 som reisereporter.

– Avisen legger ned egenproduksjonen av reisestoff. Jeg har flere jobbtilbud og slutter uten bad feelings, sier Fonbæk.

Flere navn

Dette er andre navn som er blitt kjent onsdag:

Øystein Larsen-Vonstett, journalist VG
Nina Andersen, journalist VG
Karoline Flåm, journalist VG
Vidar Enerstvedt, frontredigerer VG
Chris Håvard Berge, VGTV
Jostein Fjeldskår, VGTV
Geir Evanger, desktypograf
Øystein Simensen, typograf
Ivar Gaasø, tegner
Enkelte av disse medarbeiderne har valgt å gå av med Avtalefestet førtidspensjon (AFP).

Powered by Labrador CMS