Konkurrerer om private videoer

Kampen om nettbrukernes oppmerksomhet tilspisser seg. Fra i dag av er nettavisene til både VG og Dagbladet på banen med tjenester for private videoer.

Publisert Sist oppdatert

VG Nett har lansert Snutter, en tjeneste der brukerne kan laste opp egne videoer og se andres. Konseptet er inspirert av det amerikanske nettstedet YouTube, som det siste året har opplevd en voldsom vekst.

I likhet med debattinnlegg og blogger vil heller ikke Snutter bli forhåndsredigert. Derimot blir alle nye klipp fortløpende kontrollert av et døgnet-rundt-bemannet moderatorkorps. Videoer som oppleves som upassende eller bryter rettighetsregler fjernes raskt, forsikrer VG Nett.

– En milepæl

I dag bød Dagbladet.nos førsteside for første gang på en video som var lastet opp av en leser.

– En milepæl, sier redaksjonssjef Jan Thoresen.

Thoresen forteller at Dagbladet.no har utviklet tjenesten Blink Video selv. Brukeren registrerer seg med verifisert mobilnummer som beskyttelse mot misbruk. I tillegg har Dagbladet.no egne klagesystemer og moderatorer som overvåker innholdet.

Ikke bare sjekking

Ifølge Thoresen er Blink Norges største nettsamfunn, med rundt 350.000 medlemmer.

– Mange tror at blink er en sjekketjeneste. Det er langt fra sannheten. Blink brukes først og fremst av vennegjenger og kolleger som kjenner hverandre fra før, til å dele innhold med hverandre. Vi har 60.000 forskjellige emnebaserte diskusjonsgrupper på Blink. Folk gjør alt mulig rart, inkludert å skaffe seg jobb, sier han.

Blink.no lanserte bildegalleri før jul, og er nå oppe i 678.000 bilder. Dagbladet.no er nå spente på hvordan videotjenesten vil slå an.

Powered by Labrador CMS