Journalist tiltalt for innsidehandel

Økokrim tiltaler tidligere vaktsjef i Nettavisen for innsidehandel sammen med faren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forholdet i tiltalen skal ha funnet sted i januar i 2006, da Nettavisen jobbet med en artikkel om Det Norske Oljeselskap (DNO). Denne artikkelen sådde tvil om DNOs eventyr i Irak. Omtrent samtidig la vaktsjef Thomas Gulbrandsen inn en salgsordre på 600 DNO-aksjer, skriver Nettavisen. Like etter tipset han faren om å gjøre det samme.

Benekter skyld

Faren solgte 400.000 DNO-aksjer. Begge kjøpte seg opp igjen dagen etter at artikkelen sto på trykk.

Ifølge Økokrims tiltale kjøpte journalisten også aksjer i selskapet Sinvest etter å ha fått tips om oppkjøpsplaner for selskapet. Kursen steg rett etter med drøyt 13 prosent.

I juli 2006 gjennomførte Økokrim razzia mot NA24, hvor Guldbrandsen da var innleid fra Nettavisen. Journalisten benekter straffskyld for forholdet som ifølge Økokrim tilsier at han og hans far har tjent 3,4 millioner kroner, skriver E24.

– Jeg ønsker ikke å forskuttere behandlingen av saken i retten, men han hadde ikke noe relevant informasjon på det tidspunkt han handlet den aksjen. Vi mener også at han ikke har oppfordret noen til å kjøpe eller selge aksjer, sier forsvarer Olav Braaten til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS