Nettby legger seg flate

Nettby burde beklaget til Staff da han ble erklært død i nettsamfunnet mener PFU. VG Multimedia er helt enig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Advokat Tor Erling Staff ble erklært død i en sak en av brukerne på Nettby hadde laget. Tirsdag ble Nettby felt i PFU for ikke å ha publisert en beklagelse til Tor Erling Staff.

Søkende

– Det er en balansert og god uttalelse, sier ansvarlig redaktør Espen Egil Hansen i VG Multimedia. Hansen var ikke redaktør på tidspunktet da saken ble publisert på Nettby.

Han poengterer at Nettby aldri har hevdet at de ikke brøt god presseskikk.

– Vi har vært søkende i forhold til hvordan vi skal håndtere en slik spesiell situasjon.

Artikkelen om Staffs død ble lest av 350 brukere, dermed spurte ledelsen i Nettby seg om det var riktig å legge ut en beklagelse med artikkelen slik at flere hundre tusen brukere leste den, og ble klar over den.

– Der er denne uttalelsen retningsgivende. De bekrefter at det systemet vi har med å fjerne innlegg er normalen, men at dette var en så spesiell situasjon at vi også burde publisert en beklagelse.

Håndtert bedre

Hansen forteller at han forbereder et innlegg med PFUs uttalelse når Journalisten ringer. Og han har ingen problemer med å forstå kritikken.

– Jeg tror dette kunne vært håndtert veldig mye bedre fra oss, blant annet ved at vi hadde gjort mer og tidligere for å forsikre oss om at Staff hadde mottatt vår beklagelse.

To dager etter artikkelen lå ute, sendte ledelsen i VG Multimedia en epost til Staff med beklagelse.

– Men vi burde ha sørget for å komme i kontakt med ham første dagen. Det ble gjort forsøk på kontakt, men da det ikke skjedde, ble det liggende. Det er lett å ta selvkritikk på dette.

– Vil dere kontakte Staff igjen nå da kjennelsen foreligger?

– Jeg skal i hvert fall forsikre meg om at han forstår mitt standpunkt.

Powered by Labrador CMS