Svensk Nettby før jul

Nettby etablerer seg over kjølen som Mittkvarter.se før jul. Spania følger etter i løpet av januar.

Publisert Sist oppdatert

Nettby-sjef Rune Røsten forteller at den svenske siden er i ferd med å bli oversatt fra norsk, og arbeidet skal være ferdig nå snart:

– Det blir en julegave til det svenske folket, sier Røsten, som legger til at han satser på en rolig svensk lansering.

– Hvor mange innbyggere håper dere Mittkvarter har om ett år?

– Ønsker har vi jo i alle fall. Aller helst ønsker vi å gjenta den suksessen vi har hatt i Norge, svarer Røsten og viser til at VGs nettverkssamfunn har passert 550.000 innbyggere etter 15 måneder.

En ny ansatt

Mittkvarter.se skal opereres fra Norge, og man regner med å ansette en person, slik at svenskene skal kunne få svar på svensk. Fra før er det fire ansatte i norske Nettby.

Selv om tjenesten ikke er lansert, er det mulig å registrere seg som bruker. Den desidert tyngste gruppa er Norge med ti ganger så mange innbyggere som Stockholm. Røsten vurderer å fjerne denne gruppa når tjenesten er komplett før jul.

Illojale brukere

I Sverige skal Røsten konkurrere mot Lunarstorm, som har holdt på i en årrekke, Playahead og selvsagt Facebook.

Røsten er overbevist om at lokale nettsammfunn er kommet for å bli, men brukerne er ikke veldig lojale til de enkelte tjenestene. Spraydate og Blink var tidligere store i Norge, men førstnevnte er stengt og Blink har mistet svært mye trafikk. Derfor mener Røsten det er avgjørende å tilby den beste tjenesten.

VGs eksportering av sosiale nettverkstjenester stopper ikke i Sverige. Allerede i januar grunnlegges en spansk versjon av Nettby, men navnet er fortsatt ikke avklart.

Powered by Labrador CMS