7 av 10 redaktører vil forhåndsredigere nettet

Sju av ti redaktører vil forhåndsredigere nettdebattene, viser en undersøkelse Jarle Aabø har gjort.

Publisert Sist oppdatert

Kommunikasjonsrådgiver Aabø presenterer på næringslivssidene E24 i dag en egenprodusert undersøkelse som viser at flertallet av norske redaktører vil sperre nettsidene sine for uredigert leserdebatt.

Aabø har fått tilgang til epostlistene til norske redaktører gjennom Mediebedriftenes Landsforening (MBL), og har sendt spørsmål til 208 ansvarlige redaktører. 111 eller 53,4 prosent av redaktørene svarte, og av de som svarer oppgir 68,5 prosent at de mener at leserbrev, debatter og innlegg på redaksjonelle nettsider skal underlegges redaksjonell vurdering før publisering. 26 prosent ønsker ingen forhåndsredigering og 5,5 prosent vil ikke svare.

– Dette stemmer godt med en undersøkelse vi gjorde nylig blant våre medlemmer, sier generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening.

NRs undersøkelse omfatter 260 ansvarlige redaktører, og av disse svarte 37 prosent at de forhåndsredigerer alle innlegg, mens 60 prosent svarte at de har en eller annen form for uredigert debatt, mange av dem med kontroll i etterkant.

– Jeg ser ingen dissonans mellom våre tall og det som Jarle Aabø nå presenterer, og det er ingen i Norsk Redaktørforfening som nekter noen å praktisere forhåndsredigering av nettdebatter, sier Øy.

Powered by Labrador CMS