Alltid på eller alltid av?

I likhet med HTG benytter A-pressen publiseringssystemet Escenic. Det tekniske systemet til A-pressens nettaviser, inkludert malene, utvikles og drives av konsernet sentralt gjennom A-pressen Interaktiv (API).

Publisert

Pål Nedregotten, kanalsjef nettavis i API, sier at den enkelte nettredaksjon i A-pressen kan velge mellom å ha nettdebattfunksjonen alltid påslått eller alltid avslått.

– Nettavisene våre avgjør dette selv. De fleste har valgt å ha den alltid påslått, slik at de må slå av for saker de ikke ønsker å ha nettdebatt om. Dette krever selvsagt en redaksjonell bevissthet. For øvrig tillater vi ikke anonym kommentering. Folk kan operere med pseudonym, men de er registrert med mobiltelefonnummer. Nettavisene kan dermed finne ut hvem som skriver innleggene. I dette ligger det en sikkerhetsterskel mot misbruk av debattfunksjonen, sier Nedregotten.

Både nordlys.no og an.no har valgt å ha debattfunksjonen alltid påslått. Kanalsjef Danny Pellicer tar ikke stilling til om nordlys.no bør ha debatten avslått som standard. Men han poengterer at Nordlys.no-staben må se nærmere på hvordan man kan unngå flere uheldige nettdebatter.

– Nettdebatt er et vanskelig område uten enkle svar. Vi høster erfaring ved å prøve oss fram, sier kanalsjef for an.no, Børje Klæboe Eidissen.

– Vi må huske at det er et gode, og en av pressens viktigste oppgaver, å legge til rette for debatt. Men det må håndteres slik at det ikke støter folk, sier Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-pressen med ansvar for innholdsutvikling og utgiverspørsmål.

Han understreker at det er de lokale redaktørenes ansvar å håndtere denne typen forhold, basert på de vanlige, presseetiske reglene.

Powered by Labrador CMS