DNs eier øker overskuddet

Men omsetningen faller.

Mediekonsernet NHST Media Group leverte et driftsoverskudd på 40 millioner kroner i andre kvartal. Det er en forbedring på seks prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

For første halvår øker driftsoverskuddet med 13 prosent til 53,4 millioner kroner. 

Det er ikke inntektene som løfter resultatet. Ifølge en melding fra konsernet som eier blant annet Dagens Næringsliv, falt omsetningen med seks millioner i andre kvartal til 310 millioner kroner. 

Samtidig er kostnadene redusert med sju millioner kroner. 

Omsetningen til Dagens Næringsliv falt med fire prosent i andre kvartal til 172,7 millioner kroner. Det er særlig annonseinntektene som synker, heter det i rapporten, mens opplagsinntektene øker. Også DN Nye Medier, som publiserer DN.no, hadde et fall som følge av svakere annonsemarked. 

Digital og Nordic som består av MyNewsdesk, TDN, Smartcom og Europower økte omsetningen med ti prosent til 33,5 millioner kroner. Veksten kommer som følge av økte inntekter i MyNewsdesk. 

Global som består av de globale avisene TradeWinds, Upstream, Intrafish og Recharge var uendret sammenlignet med i fjor med en omsetning på 76,1 millioner kroner. Driftsresultatet mer enn doblet seg til 8,7 millioner i kvartalet.