Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST. Arkivfoto Journalisten
Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST. Arkivfoto Journalisten

Inntektssvikt på 6 prosent i DN og Morgenbladet

Men abonnementsinntektene er svakt opp.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringslivs (DN) og Morgenbladets eier NHST Media Group rapporterer et driftsresultat for de to norske avisene på 24 millioner kroner i andre kvartal. Det er en tilbakegang på to millioner kroner fra samme periode i fjor, justert for restruktureringskostnader.

De to avisene måtte se inntektene reduseres med seks prosent fra i fjor til å lande på 163 millioner kroner i kvartalet. Nedgangen forklares med fortsatt svakt annonsemarked, samt påskeeffekt.

Abonnementsinntektene økte med én million kroner til 89 millioner i kvartalet. Begge avisene økte ifølge regnskapet fra NHST sine lesermarkedsinntekter med to prosent.

– Veksten i digitalbaserte abonnenter fortsetter, og det er særlig bedriftsbaserte abonnementsmodeller som vokser, rapporteres det.

NHST som konsern leverer et driftsresultat på 23,8 millioner kroner i andre kvartal, ned åtte prosent fra 25,8 millioner kroner i fjor.

Andre virksomheter som inngår i NHST er Mynewsdesk, Nautisk forlag og globale publikasjoner, som inkluderer titler som Fiskeribladet, Tradewinds, Upstream og Intrafish.

For fremtiden skriver konsernet at utviklingskreftene brukes på digitalisering og å utvikle nye produkter og tjenester innenfor etablerte markeder.

– Konsernet står fortsatt midt i en transisjonsperiode som forventes å vare i flere år. Digitaliseringen er kompetansemessig krevende og markedsmessig utfordrende, heter det i rapporten.