Mens annonseinntektene i DN svekkes, øker abonnements=inntektene

NHST leverer driftsoverskudd i tredje kvartal, mot underskudd på samme tid i fjor.

Publisert   Sist oppdatert

Dagens Næringslivs eier NHST Media Group kan vise til et positivt resultat i tredje kvartal. Men selv om annonseinntektene ikke faller like bratt som før, er det fortsatt nedgang.

I første og andre kvartal falt annonseinntektene med hele 19 og 10 prosent sammenlignet med tilsvarende perioder i fjor. I tredje kvartal hadde fallet bremset opp til 2 prosent.

Selskapet melder om en inntektsøkning på nesten 20 millioner kroner til 316 millioner. Samtidig snudde NHST et negativt driftsresultat på 6,7 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 10 millioner kroner i pluss i juli, august og september i år. Resultat før skatt endte på 8,8 millioner kroner – over 15 millioner mer enn i samme periode i fjor.

Lavere kostnader

Når det gjelder de norske og globale nyhetspublikasjonene, steg inntektene med 8 prosent til 240 millioner kroner. Tar man med kjøp og salg av virksomheter, er økningen på 3 prosent.

De viktigste årsakene til framgangen var lavere kostnader i Dagens Næringsliv og Global Publications, samt omsetningsvekst i Mynewsdesk.

– Produktivitetsprogrammet i konsernet fortsetter, og ga et vesentlig positivt bidrag til resultatet i tredje kvartal. Målet er 75 millioner kroner i årlig produktivitetsforbedring, opplyser selskapet i kvartalsrapporten. 

I driftsområdet norske publikasjoner, som omfatter Morgenbladet og Dagens Næringsliv var inntektene på 167 millioner kroner. Annonseinntektene falt med 5 prosent i perioden. Abonnementsinntektene økte 15 millioner i perioden, heter det i rapporten hvor det også understrekes at sammenlignbare tall for forretningsområdet ikke er omarbeidet. Driftsoverskuddet var på 13 millioner kroner, 6 millioner bedre enn ved samme tid i fjor.

Kostnadstiltakene i DN har ifølge rapporten allerede fått effekt på 6 millioner kroner. Kostnadene i kvartalet steg med 10 millioner for perioden. Dette skyldes at Morgenbladet ikke var med i fjorårstallene.