Noe bedre fra NHST

Men annonseinntektene var ned 12 prosent i tredje kvartal sammenlignet med fjoråret.

Publisert Sist oppdatert

Mediekonsernet NHST, som blant annet eier Dagens Næringsliv, fikk et driftsresultat på 3,6 millioner kroner i tredje kvartal. Det er opp fra et negativt resultat på 7,3 millioner kroner i samme periode i fjor.

Negativ bunnlinje

Bunnlinjen er imidlertid negativ: Den viser et resultat før skatt på minus 7,8 millioner kroner. Det er likevel en forbedring fra det negative resultatet på 21,8 millioner kroner i fjorårets tredjekvartal.

Omsetningen i konsernet økte, fra 285,1 millioner kroner i fjor til 296,4 millioner kroner i årets tredje kvartal. Ifølge en pressemelding fra NHST er det konsernets inntekter som ikke er annonse eller opplag som står for veksten.

Opplagsinntektene var marginalt frem, mens annonseinntektene falt med 12 prosent i kvartalet. De digitale annonseinntektene vokste med 28 prosent.

Dagens Næringsliv

Dagens Næringsliv (DN)står for 50,9 prosent av omsetningen i konsernet. Forretningsområdet så inntektene falle med fem millioner kroner, tilsvarende tre prosent. DN leverte et positivt resultat på 7 millioner kroner i kvartalet.

I meldingen fra NHST opplyses det at Morgenbladet, som mediekonsernet eier 34 prosent av aksjene av, så langt kun tas opp i regnskapet som et tilknyttet selskap i konsernet. Derfor påvirker ikke ukeavisen forretningsområdet DN.

Morgenbladets omsetning i årets tre første kvartaler ligger samlet på 46 millioner kroner, opp to millioner kroner fra i fjor. Driftsresultatet viser så langt et overskudd på tre millioner kroner.

Varsler tiltak

Fremtiden beskrives av NHST som utfordrende, særlig når det gjelder annonseinntektene. Mediekonsernet varsler at de vil satse på å øke opplagsinntekter med godt redaksjonelt innhold.

«Lønnsomheten vil forbli presset på kort sikt med den fallende utviklingen i annonseinntekter som det var i tredje kvartal. Det er nødvendig med ytterligere tiltak på både inntekts- og kostnadssiden for å møte denne utviklingen,» varsler konsernet, uten å spesifisere ytterligere.

LIK JOURNALISTEN PÅ FACEBOOK