Generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening er ikke overrasket over at Aasheim trakk seg. Foto: Birgit Dannenberg
Generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening er ikke overrasket over at Aasheim trakk seg. Foto: Birgit Dannenberg

– Må ta med redaktøren

Redaktørforeningen mener det er uakseptabelt hvis eierne har gått bak Aasheims rygg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror hun kommer til å bli savnet, for hun er en populær leder. Det svarer kulturminister Anniken Huitfeldt når Journalisten spør om hennes reaksjon på Aasheims avgang.

Aasheim trakk seg som sjefredaktør i Dagbladet med umiddelbar virkning torsdag morgen.

Umulig

Huitfeldt forteller videre at hun ser på Dagbladet som en veldig viktig debattavis, noe hun håper vil fortsette. Kultursidene i avisen er veldig viktige for henne og hun leser dem hver dag.

Generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening forteller at han ikke er overrasket over at Aasheim har trukket seg etter å ha vært gjennom mange strabasiøse dager. Aasheim selv har sagt at hun ikke klarte å bremse den negative opplagsutviklingen, og at det derfor er naturlig å slippe nye krefter til.

– Er dette en umulig jobb?

– Det er vanskelig å si at den er umulig, men at den er vanskelig har vært åpenbart for alle.

Uakseptabelt

Generalsekretæren sier videre at det aldri er lett å rekruttere til en stilling som Aasheims i den posisjonen avisen er i. Og når Dagbladet ikke har fått det til under Aasheim, er det kanskje behov for nye krefter, sier Øy.

Torsdag ble Journalisten fortalt fra flere hold at flere medlemmer av konsernledelsen i Berner Gruppen skal ha holdt drøftingsmøter om blant annet redaksjonell profil i avisen, uten at Aasheim var klar over det.

– Jeg vet jo ikke om dette stemmer, men det er klart uakseptabelt om en redaktør ikke er med på slike drøftinger. At eierne legger opp til en strategi er vanlig, men en redaktør har rett til å være med på slike diskusjoner.

Powered by Labrador CMS