Politiets Sikkerhetstjeneste tar over etterforskningen av trusselen mot Dagsavis-journalist Nina Johnsrud. Foto:Kathrine Geard
Politiets Sikkerhetstjeneste tar over etterforskningen av trusselen mot Dagsavis-journalist Nina Johnsrud. Foto:Kathrine Geard

PST overtar trusselsaker

Samordner etterforskningen av Profetens Ummah-trusler mot presse og trossamfunn.

Publisert Sist oppdatert

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har overtatt etterforskningen av truslene Profetens Ummah framsatte mot det mosaiske trossamfunn, en journalist i Aftenposten og journalist Nina Johnsrud i Dagsavisen. Det kommer frem av en post som Johnsrud selv la ut på Facebooksiden “Vi tier heller ikke, Nina” tirsdag kveld.

Det var i fjor høst at talsmannen for Profetens Ummah, Arslan Mahroof Hussain, også kjent som Ubaydullah, kom med truslene mot journalister i Aftenposten og Dagsavisen.

 Bra med samordning

 Tidligere er det seksjon for organisert kriminalitet i Oslopolitiet som har etterforsket disse sakene. Informasjonssjef Martin Berntsen i PST sier at Statsadvokaten før jul bestemte at PST skulle ta over.

 Nina Johnsrud synes det er bra at etterforskningen nå bli samordnet. 

– Det er bra at politiet og PST tar truslene fra voldsforherligende ekstremister på alvor, sier hun til Journalisten.

 Johnsrud valgte å stå frem da truslene ble kjent i fjor høst. Hun fikk senere Fritt Ords Honnørpris for modig journalistikk for avsløringene om Profetens Ummah og for at hun valgte å snakke åpent om truslene.

 Svar fra PST

Informasjonssjefen i PST opplyser at de også har tatt over saken som gjelder trusler mot vitner i Krekarsaken i fjor høst.

– Vi skal ferdigstille etterforskningen av sakene og levere de til Statsadvokaten.

PST regner med å være ferdige med dette i løpet av første halvår.

Powered by Labrador CMS