Politiets Sikkerhetstjeneste tar over etterforskningen av trusselen mot Dagsavis-journalist Nina Johnsrud. Foto:Kathrine Geard

PST overtar trusselsaker

Samordner etterforskningen av Profetens Ummah-trusler mot presse og trossamfunn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har overtatt etterforskningen av truslene Profetens Ummah framsatte mot det mosaiske trossamfunn, en journalist i Aftenposten og journalist Nina Johnsrud i Dagsavisen. Det kommer frem av en post som Johnsrud selv la ut på Facebooksiden “Vi tier heller ikke, Nina” tirsdag kveld.

Det var i fjor høst at talsmannen for Profetens Ummah, Arslan Mahroof Hussain, også kjent som Ubaydullah, kom med truslene mot journalister i Aftenposten og Dagsavisen.

 Bra med samordning

 Tidligere er det seksjon for organisert kriminalitet i Oslopolitiet som har etterforsket disse sakene. Informasjonssjef Martin Berntsen i PST sier at Statsadvokaten før jul bestemte at PST skulle ta over.

 Nina Johnsrud synes det er bra at etterforskningen nå bli samordnet. 

– Det er bra at politiet og PST tar truslene fra voldsforherligende ekstremister på alvor, sier hun til Journalisten.

 Johnsrud valgte å stå frem da truslene ble kjent i fjor høst. Hun fikk senere Fritt Ords Honnørpris for modig journalistikk for avsløringene om Profetens Ummah og for at hun valgte å snakke åpent om truslene.

 Svar fra PST

Informasjonssjefen i PST opplyser at de også har tatt over saken som gjelder trusler mot vitner i Krekarsaken i fjor høst.

– Vi skal ferdigstille etterforskningen av sakene og levere de til Statsadvokaten.

PST regner med å være ferdige med dette i løpet av første halvår.

Powered by Labrador CMS