Eirik Hoff Lysholm, publisher Dagsavisen 2014 Foto: Jan Inge Haga
Eirik Hoff Lysholm, publisher Dagsavisen 2014 Foto: Jan Inge Haga

Dagsavisens sjef om Nina Johnsrud: – Personalsak

Publisher Eirik Hoff Lysholm sier satsing på satellitter i andre byer er sentralt for Dagsavisens overlevelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag brakte Journalisten et intervju med Dagsavisens journalist Nina Johnsrud, som er bedt om å jobbe i Drammen, en fremtid hun selv ikke ser for seg.

Les: – Jeg vil ikke til Drammen

Dagsavisens sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm ønsker ikke å kommentere saken fordi det er en intern personalsak.

– Dette er en personalsak jeg av prinsipp ikke kan kommentere, verken på allmøter, Facebook eller i andre medier. Vi kan av hensyn til at dette er personalsak ikke kommentere de enkelte påstander som fremmes, skriver Lysholm i en e-post til Journalisten.

Sentral satsing

Han understreker at avisens satsing på utgaver i Østfold, Buskerud og Rogaland har vært sentrale for at hovedavisa Dagsavisen har overlevd og er avgjørende i mediehusets strategi fremover.

– Det er gjennom endring vi har skapt overskudd og overlevelse ut fra et ganske vanskelig utgangspunkt.

Redaktøren sier generelt at han mener Dagsavisen har løst nedbemanningsprosessen på et måte som er til det beste for alle avisene i mediehuset.

– Vi er slett ikke alene i mediemarkedet om å måtte gjøre tøffe prioriteringer for å ta hensyn til at inntektene faller og digitale flater må prioriteres i kampen om leserne. Dette gjøres til avisas beste.

 

Powered by Labrador CMS