Nina Johnsrud, her fra rettssalen som vitne. Foto: Kathrine Geard
Nina Johnsrud, her fra rettssalen som vitne. Foto: Kathrine Geard

Nina Johnsrud tar sluttpakke fra Dagsavisen

Slutter i avisen etter drøyt 30 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Nina Johnsrud selv overfor Journalisten. Hun underskrev avtalen og hadde sin siste arbeidsdag onsdag 31. august.

Det var før sommeren at det ble kjent at krimjournalisten var omplassert fra redaksjonen i Oslo til lokalkontoret i Drammen i det nye organisasjonskartet.

Johnsrud har jobbet i tidligere Arbeiderbladet, nå Dagsavisen siden 1985. I 2012 mottok hun Fritt Ords honnørpris for modig journalistikk og forsvar av ytringsfriheten da hun ble etter å ha avslørt at ekstreme islamister tar jegerprøven for å skaffe seg våpen på lovlig vis. Seks år tidligere ble krimreporterens hus beskutt.

Vil skape krimnettverk

På spørsmål om hun tar sluttpakke fordi hun ikke vil til Drammen, svarer hun at det ikke handler om byen eller lokaljournalistikk.

– Jeg skulle ønske jeg kunne fortsette å jobbe riksdekkende i Oslo. Når det ikke var aktuelt ble det dette.

Nå sier hun at hun vil gjøre ting som hun ikke har fått gått godt nok ned i, men som hun har lyst til å gjøre. Hun mener blant annet at mediene i for liten grad dekker rettssaker.

– Jeg har ikke vært i rettssalen en gang siden 22. juli-saken. Vi dekker ikke retten lengre, bare de store sakene, sier hun og nevner Lime-saken som et eksempel.

Hun forteller at hun har lagd seg en liste over hva hun ønsker å gjøre, men er tilbakeholden med å røpe for mye.

– Jeg er interessert i å knytte bånd til krimjournalister. Nå er det så mange journalister som har mistet jobben så vi må finne en måte å finne hverandre på. Jeg er både en ensom ulv og en lagspiller og har funnet meg noen lag, men jeg ønsker å finne flere.

Johnsrud sier avtalen ble signert onsdag og at hun stod opp tidlig torsdag for å rydde et soverom i hjemmet til å bli kontor.

– Det er både med sorg og lettelse at jeg forlater Dagsavisen. Men nå har jeg begge hendene på rattet.

Les:

– Jeg vil ikke til Drammen

Dagsavisens sjef om Nina Jonsrud: – Personalsak

Ser fremover

Sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm skriver i en tekstmelding til Journalisten at Dagsavisen og alle ansatte står i store og nødvendige endringer.

– Derfor var det godt å få avsluttet prosessen nå, slik at vi kan konsentrere oss om veien videre. Vi opplever at begge parter er fornøyde med løsningen, takker Nina for innsatsen og ønsker henne lykke til videre, sier Lysholm.

Tidligere denne uken ble det kjent at Dagsavisen satser på Østfold med Dagsavisen Østfold og lokale nettsteder i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg og Halden.

Johnsrud, som selv bor i Son i Vestby kommune, opplyser at hun ikke hadde noe tilbud om jobb i Østfold.

Powered by Labrador CMS