Jan Roaldset er ansvarlig redaktør i Sandefjords Blad. Foto: Olaf Akselsen
Jan Roaldset er ansvarlig redaktør i Sandefjords Blad. Foto: Olaf Akselsen

Vil kutte pendlergode

Stipend og pendlergodtgjørelse foreslås fjernet fra lokalavtalen i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De redaksjonelt ansatte i Sandefjords Blad fikk for nesten fem år siden forhandlet inn i lokalavtalen at bedriften betaler godtgjørelse for pendling innenfor kommunegrensen. Den ønsker ansvarlig redaktør Jan Roaldset å få fjernet.

Stipend

Sammen med pendlegodtgjørelsen foreslår han også å fjerne et årlig etter- og videreutdanningsstipend fra lokalavtalen. Stipendet gir fem søkere inntil 50.000 kroner i stipend til sammen.

Klubbleder Anders Hasle opplever redaktøren som en fin, åpen og direkte person. Og at Roaldset er en tøffing i forhandlinger.

– Men han tåler uansett uenighet. Jeg oppfatter ham som real, og at han ikke har noen skjult agenda. Men det har vel ikke skjedd at vi har vært enige i forkant av forhandlingene, sier Hasle.

– Men er det realt å si opp lokalavtalen?

– Jeg synes ikke det er realt og mener han gjorde noe dumt. Der drev NJ voksenopplæring, sier Hasle som selv ikke var i forhandlingsmøtet hvor Roaldset sa opp lokalavtalen.

Hard kamp

Redaktør Roaldset forteller at forhandlingene om lokalavtalen har skjæringspunkt 1. april neste år, og snart skal i gang. Han håper at partene skal komme til enighet om lokalavtalen, slik de gjorde om lønnsreguleringene.

– Noe av det som er tema fra vår side, er, som Journalisten tydeligvis er blitt gjort kjent med av klubben, kjørestøtte mellom hjem og arbeidssted og stipendordning. Hva motparten har av innspill, kjenner jeg ikke til, men det får vi jo vite når forhandlingene starter.

– Så får vi se om vi kan bli enige. Det ble vi heldigvis om lokale lønnsreguleringer, etter litt assistanse fra MBL og NJ. Bakgrunnen for at SB ser med nye øyne på lokalavtalen, er de generelle markedsforholdene i mediebransjen som forsterker behovet for å vurdere kostnadsmassen i årene som kommer, skriver Roaldset i en epost.

– Vi er forberedt på en hard kamp om disse punktene, og vi kommer til å bruke NJ for alt det er verdt, sier redaksjonsklubbens forhandlingsleder Asle Rowe.

Powered by Labrador CMS