Leder i NJ Frilans, Audun Hasvik, sier forglemmelsen i november var en tabbe.
Leder i NJ Frilans, Audun Hasvik, sier forglemmelsen i november var en tabbe.

NJs landsmøte 2023

NJ Frilans glemte å velge delegater til landsmøtet

– Det var en tabbe av årsmøtet, men ikke bevisst.

Publisert Sist oppdatert

Under årsmøtet til NJ Frilans i november ble det glemt å velge delegater til Norsk Journalistlags (NJ) landsmøte. Normalt blir styret og varamedlemmene foreslått som delegater, men denne gangen ble ikke valget gjennomført.

– Det var en inkurie. Det er ikke mer å si om det. Det var en tabbe av årsmøtet, men ikke bevisst. Mellom årsmøtene er styrene øverste organ, og på tross av forglemmelsen er delegatene på lista lovlig valgt, sier leder for NJ Frilans, Audun Hasvik, til Journalisten.

– Får det noen praktisk betydning for landsmøtet?

– Det jeg har fått greie på er at det ikke får noen konsekvenser. Forslaget som skulle vært tatt opp til valg var at delegatene skulle være styret pluss varaene. Jeg tror det hadde vært vedtatt.

Han legger til at ingen stiller på landsmøtet med bundet mandat, og at det politiske programmet og tiltaksplanen er grundig gjennomgått i styret.

– Jeg er veldig fornøyd og har sett en stor holdningsendring i NJ, og jeg tror programmet og tiltaksplanen er noe frilanserne kan være glade for, avslutter han.

Norsk Journalistlag bekrefter overfor Journalisten at forglemmelsen ikke får noen praktiske konsekvenser.

– Vi har fått beskjed om hvem som stiller. Dermed har vi meldt inn delegater og det er det vi forholder oss til, sier sekretariatsleder Hilde Tretterud.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.


Powered by Labrador CMS