Frilans 17:

Ian O. Kjenne utenfor Anker Hotel i Oslo under Frilans 17 Foto: Aslaug Olette Klausen
Ian O. Kjenne utenfor Anker Hotel i Oslo under Frilans 17 Foto: Aslaug Olette Klausen

Inspirasjon, læring og gode verktøy – men det viktigste er det sosiale

Ian O. Kjenne tar ikke gjenvalg som leder for NJs frilanslag. Konferansen Frilans 17 startet i Oslo fredag.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg håper at alle frilanserne som kommer hit får masse inspirasjon, treffer noen de ikke har truffet før, får ideer til nye saker og skjønner hvordan de kan bruke ulike virkemidler, sier avtroppende leder Ian O. Kjenne i NJ Frilans.

Frilans 17 holdes på Anker Hotell midt i Oslo fredag og lørdag. Samlingen avsluttes med festmiddag og utdeling av prisen Årets Frilanser lørdag kveld. Tidligere på lørdagen er det årsmøte i NJ Frilans, og før den tid en rekke seminar og foredrag.

Se hele programmet her.

Kjenne mener at alle skal kunne lære noe nytt utfra årets program. Han roser arbeidskomiteen for å ha satt sammen poster som i sum skal gi frilanserne bedre verktøy til å lage godt innhold, uavhengig av om det er tradisjonelt stoff, saker for sosiale medier, video eller noe helt nytt.

– Vi har akkurat hatt Thomas Moen på scenen. Han har gjort suksess både i sosiale medier, og ved å disponere tiden sin på en god måte. Jeg tror alle journalister kjenner seg igjen i deadlines, ha dårlig tid, eller at familien er i veien. Vi fikk høre om noen teknikker og måter å jobbe mer effektivt på.

– Men det viktigste her er nok likevel det sosiale. Vi møtes ikke mer enn en gang i året, og det er nå.

– Hvilke politiske saker vil du trekke frem som sentrale?

– Vi holder på å jobbe med veiledende satser. Vi har hatt en arbeidsgruppe som vil legge frem et forslag på årsmøtet i morgen. Men det kommer nok ikke noen fasit på dette møtet.

Til grunn for forslaget som legges frem ligger intervjuer med en rekke frilansere, og generell kartlegging av bransjen. Kjenne mener at dette gjør at et nytt styre vil få et bedre grunnlag til å jobbe med honorastaser enn tilfellet har vært frem til nå.

Frilanserne blir lagt merke til

Selv skal Kjenne, som til daglig holder til i Molde, fratre stillingen som leder, men stiller til valg som vara.

– Det er en veldig arbeidskrevende oppgave å være leder. Akkurat nå ser jeg at jeg vil gjøre noe annet. Samtidig har det vært fantastisk interessant å lede NJ Frilans.

Kjenne trekker særlig frem landsmøtet i NJ, der frilanserne for første gang fikk inn tre representanter i landsstyret. I etterkant har imidlertid den faste representanten trukket seg, slik at frilanserne i dag står uten fast representasjon i landsstyret. 

– NJ frilans har fått en større betydning i NJ. Frilanserne blir lagt merke til. Og saker som berører både frilansere og fast ansatte blir tatt hensyn til.

Powered by Labrador CMS