MBL-oppgjøret i havn: NJ er svært skuffet

Seks timer på overtid endte oppgjøret på 3.700 kroner i flatt tillegg. 

Publisert   Sist oppdatert

Oppdatert: Det stod ikke at sitatet fra MBLs forhandlingsleder Anders Aarskog var hentet fra en pressemelding. Det er det, og det er nå presisert. 

- Det var utrolig vanskelig for forhandlingsutvalget å godta dette oppgjøret. Når vi satt langt ut over natten inn i det tredje døgnet, så var det for å jobbe fram det beste vi kunne få til for medlemmene. Vi er svært skuffet over resultatet, men det er store forskjeller i økonomien rundt om i redaksjonene og MBL har lovet oss at lokale oppgjør skal gi god uttelling. Det forventer vi at arbeidsgiverne lokalt nå innfrir, sier NJs leder Hege Iren Frantzen til NJs nettsider.

Oppgjøret var i havn først klokken 05:30 i natt. Nesten seks timer på overtid.

NJ ba om et flatt tillegg på 7.500 kroner i alle fire MBL-områdene, 2.000 kroner i justering for alle som tjente under 500.000 kroner ved årsskiftet og å øke ulempesatsene med 4,7 prosent. Siden årets oppgjør var et mellomoppgjør handlet det om kroner og øre, ikke tekst.  

Resultatet endte altså på 3.700 kroner i flatt tillegg og ulempesatsene øker med to prosent. Det siste har NJ regnet seg fram til at gir et årlig tilleg på 588 kroner i snitt. 

– NJs forhandlingsutvalg har merket seg at det er rom for gode lønnstillegg til ledere i mange mediehus, sier Frantzen og merker seg samtidig at det er lønnsrom i mange mediehus og at det bør gi positive lønnsutslag.

– Forhandlingene har vært krevende, men vi er glade for å ha kommet i havn med en forhandlingsløsning nå som mediehusene står midt i en krevende omstillings- og endringsfase, sier MBLs forhandlingsleder Anders Aarskog i en pressemelding.