Mest overtid i Sogn Avis

Journalistene i Sogn Avis jobbet mest overtid i 2006. Ifølge NJs lønnsstatistikk utgjorde overtida hele 19 prosent av samlet lønn.

Publisert Sist oppdatert

Den samlede lønna, inkludert overtid og alle tillegg, kom i fjor opp i 447.566 kroner i lokalavisa Sogn Avis. Den faste lønna er mer beskjeden, 316.466 kroner. En betydelig del av differansen skyldes ekstrajobbing. I gjennomsnitt fikk journalistene utbetalt 85.345 kroner for overtid i fjor, noe som utgjør 19 prosent av lønna. Ingen andre journalister i Norge kan vise til maken. I kroner kommer TV 2 nærmest med drøyt 60.000 i overtidsbetaling.

Stemmer nok

Ansvarlig redaktør i Sogn Avis, Jan Inge Fardal, har ikke sett statistikken og kan ikke gå god for at tallene er korrekte. Men han tror de kan stemme, ikke minst fordi redaksjonen har vært underbemannet siden i fjor sommer.

– Vi hadde unormalt mye overtid i fjor fordi halvannen stilling var vakant. Jeg tror det er mye av forklaringen. I tillegg er nok en sportsjournalist som jobber masse overtid med på å dra opp tallet, sier Fardal.

14 ansatte

Redaksjonen i Sogn Avis består av 14 ansatte, inkludert redaktøren, og da betyr halvannen vakant stilling mye, påpeker han. For å få hverdagen til å gå i hop har man også brukt frilansere mer enn vanlig.

– Så budsjettet sprekker på begge disse postene. Men nå har vi gjort noe med bemanningen, sier Fardal, som derfor tror statistikken for 2007 vil ta seg annerledes ut.

Etter Sogn Avis og TV 2 på lista over dem som tar ut flest kroner i overtid følger Aust Agder Blad, Raumnes, Tidens Krav, Helgelands Blad og Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS