Disse fikk med seg mediepriser

Har du ikke fått med deg hvem som stakk av med mediepris fra Bergen? Sjekk den komplette listen her.

De gjeveste prisene gikk til VG Nett som ble kåret til årets nettsted. Dagbladet som ble kåret til årets avis og Allers som ble kåret til årets magasin/ukeblad.

Om disse tre kan du lese egne artikler.

På glanset papir

Årets forside i klassen magasin/ukeblad gikk til KK for deres utgave nummer 52 i fjor.

“En svært helhetlig forside som har stoppeffekt og en ro over seg. Meget godt bilde av kronprinsessen, som har et blikk som selge.! En tydelig, sterk – ja, royal forside!” Skriver juryen.

De vant foran Tara Smak og Bolig Drøm.

Årets magasinfoto gikk til Vagabonds fotoserie “Bakgårdsengler”, foran Se og Hørs “Skøyerprinsen” og Foreldre og Barns “Elefant og gutt”.

“En sterk og gjennomarbeidet fotoserie. Kombinasjonen av gode øyeblikksbilder med regisserte portretter gir leseren et levende inntrykk av mennesker og miljø. Enkeltbilder som er i en klasse for seg, men som sammen skaper en sjelden flott og gedigen totalopplevelse!”

KK stakk av med årets forbrukersak i klassen med artikkelen “Ikke bare barnemat”. 

“En fantastisk god idé som er gjennomført til fingerspissene. Treffer målgruppen ved bruk av humor og ikke minst nydelig stylet mat og fantastiske foto. En praktisk og nyttig matsak, som er vakker og appellerende!”

Stella var nominert i samme klasse med “Topp 15” og Autofil med “Knask eller knep”.

Feature- og kultursider gikk til artikkelen “Sex og Sånn” publisert i bladet Mann. Artikkelen konkurrerte med “Tjenestepikene” til bladet Plot, “Tegn på et overgrep” i Foreldre og Barn og “Etter kampen” i KK.

“En svært godt og helhetlig gjennomført featuresak i tekst, bilder og presentasjon. Pirrende, tabloid tema som er tydelig formidlet. Overraskende åpent fra intervjuobjektene som gjør dette til en side man MÅ lese.”

Årets inspirasjonsside gikk til “Skogens gull” i Stella foran “Peace & Love” i Elle og “Velkommen til bursdag” fra Foreldre og barn.

Sweet Paul tok hjem prisen årets nyskapning foran Tara Smak og Plot.

Priset nettet

Fædrelandsvennen stakk av med prisen for årets lokale nyhetsnettsted foran Haugesunds Avis og Romsdals Budstikke. Sistnevnte fikk prisen for årets nisjenettsted med Kortreist.no.

Årets nasjonale nyhetsnettsted gikk til VG.no foran Aftenposten.no og Dagbladet.no.

Prisen for årets nisjenettsted vant Romsdals Budstikkes kortreist.no foran E24 og Dagbladets Kjendis.no.

Årets innovasjon gikk til Dagbladets Spotify-app. Appen konkurrerte med Se og Hørs MGP-arkiv og Aftenpostens Moodboard. Mens Haugesunds Avis fikk med seg prisen for årets mobile nettsted, foran m.nrk.no og m. db. no-

Årets nyhetssak for webTV/lokal-TV var det TVAdressa som vant foran AftenpostenTV og NRK Rogaland.

Årets programserie på webTV eller lokal-TV gikk til NRK P3 for serien “La Linnéa Leve” foran VGTV som var nominert med både “Sex og singel Siv” og for “Sammen”.

VGTV vant også årets reportasje i kategorien for “Robins kamp tilbake”, foran Hallingdølens “Tragedien i Pilestredet” og sin egen “VM-øyeblikk vi ikke glemmer.”

A-magasinet vant årets tabletutgave foran KK og Dagens Næringsliv. Ifølge juryen er utgaven lett gjenkjennelig siden den ligger tett opp mot papirutgaven, men utnytter medies egenskaper med navigasjon, delingsmuligheter, videoinnslag og bildespill.

Dagspressens vinnere

I klassen avis ble det i år ikke delt ut noen pris for årets forside, men til gjengjeld ble det delt ut to hederlige omtaler, to bronser og en sølv.

Hederlig omtale: VG – En klassisk god tabloid førsteside med et strålende bilde og en umiddelbar tittel. VG biter fra seg.

Aftenposten – Omleggingen av Aftenposten er forbi bleiestadiet, nå skaper de magasinforsider av nyhetssaker. Ren, sober og gjennomarbeidet førsteside som kommuniserer rett inn i småbarnsforeldres liv.

Bronse: Adresseavisen – Gjennom denne førstesiden mobiliserer Adresseavisen hele lokalsamfunnet i en viktig sak. Dette fantastiske engasjementet løfter de fram på hele omslaget med umiddelbar STOPP-effekt.

Gjengangeren – Tittel og visuelt grep løfter denne forsiden til pallplass. Ren, enkel og overraskende løsning på en i utgangspunktet tørr sak. Juryen trengte ikke lete med lupe for å se at denne førstesiden fortjente medalje.

Sølv: Bergensavisen – Med aske som virkemiddel suser den lekne BA-desken inn til sølv. Et tydelig tabloid grep med en original presentasjonsløsning løfter en god nyhetssak til noe ekstra.

Heller ikke i klassen årets nyhetsside ble det delt ut gull. Høyest opp nådde Bergens Tidende som fikk sølv.

– Aldri før har vi sett en telleansvarlig i byline-rekka. Med knappenåler har BTs team telt tusenvis av mennesker på Brann stadion. Grafikken forteller effektivt historien, bildebruken gir dokumentarisk tyngde. Et pluss for at metode også beskrives i teksten.

Bergensavisen, Dagbladet, Adresseavisen og VG fikk hederlig omtale i klassen. VG fikk også tildelt bronse i denne klassen.

I klassen årets forbrukerside var det Dagbladet som stakk av med den gjeveste prisen.

– Snakk om å by på seg selv! Sjefen stiller i bacondress, journalisten dekker puppene i kålhoder og vinneren av den store journalistprisen blir fem kilo mindre. Skrå penn, visuelt elegant, juryen sluker det rått.

Hamar Arbeiderbladet og Dagbladet fikk hederlig omtale mens Romsdals Budstikke fikk bronse og Klar Tale sølv.

I klassen årets feature- kulturside var det Dagens Næringslivs D2 som fikk gullet med seg hjem, foran Morgenbladet, Sunnhordland, Klassekampen og Hallingdølen som alle fikk hederlig omtale, Aftenposten fikk bronse og Bergens Tidende Sølv.

– På en reise i New York har D2 tegnet et nytt bilde for hvordan featurejournalistikk kan presenteres. Original løsning både i tekst og uttegning, glitrende gjennomført!

Ingen ble kåret til årets avismagasin, men D2, Dagbladet Magasinet og A-magasinet fikk alle sølv. Romsdals Budstikke og Siddis Puls (Rogalands Avis) fikk bronse mens Stavanger Aftenblad og Morgenbladet fikk hederlig omtale.

Heller ikke i klassen årets nyskapning ble delt ut gull. Dagbladet Torsdag fikk bronse sammen med Farsunds Avis’ bilag Lister. Sølv fikk Adresseavisen, Aftenposten og Firda.

På en reise i New York har D2 tegnet et nytt bilde for hvordan featurejournalistikk kan presenteres. Original løsning både i tekst og uttegning, glitrende gjennomført!

Powered by Labrador CMS