En av disse kan bli årets avis

VG kan stikke av med to hovedpriser i mai. Inkludert prisen for årets avis - igjen.

Publisert Sist oppdatert

Om en måned deles Medieprisene ut i regi av Mediebedriftenes Landsforening under Nordiske Mediedager i Bergen. Hovedprisenere omfatter «Årets nyskapning»,  «Årets avis» og «Årets magasin».

Både VG, Nordlys, Morgenbladet og Adresseavisen kan stikke av med prisen for «Årets Avis». Totalt er 163 digitalbidrag juryert, skriver MBL i en pressemelding. Det er KK, Vi Menn, Det Nye og Lunch som kjemper om prisen for «Årets Magasin».

Les også: En av disse laget den beste forsiden i fjor

NRKs suksesserie Skam er nominert til prisen «Årets nyskapning» sammen med Aftenposten for A-magasinet Live, Dagbladet for SE app, VG for sine podcaster og Fædrelandsvennen for innsyn.no.

Skam er for øvrig også nominert til årets program/-serie på web-TV/lokal-TV, mot VGTV/Flimmer film og TVVest. I samme kategori har Aftenposten en dobbelnominasjon, og er nominert både for «Serieskolen» og «Stanghelle og Eilertsen: To mot en».

Digitale priser

VG er nominert to ganger i kategorien «Årets digitale historie». Her er også Aftenposten, Adresseavisen og NRK P3 representert.

Det er Nordlys.no, Adressa.no og Fredrikstad Blad (f-b.no) som kjemper om prisen for beste lokale nyhetsnettsted. I den nasjonale kategorien er det Aftenposten, VG, NRK og Bergens Tidende som har muligheten til å stikke av med pris.

Les også: Dette er magasin-nominasjonene

Nisjenettstedene har også mulighet til å vinne. I kategorien for årets nisjenettsted er forskning.no, Krsby.no, Morgenbladet Portalen, NRKSuper.no og TU.no nominert.

Nordiske mediedager

Digitaljuryen har i år bestått av Bjørn Bore i Dagbladet, Elisabeth Svendby i Amedia, Ragnhild Olsen fra BI og Trine Ohrberg-Rolfsrud i MBL.

Kategoriene «Årets Avis», «Årets Magasin» og «Årets Nyskapning» er i år endret til å omfatte både nett og papir.

Bidrag som er sendt inn her er juryert av tre ulike juryer. Først avis/magasin-juryen, så digitaljuryen og til slutt av hovedjuryen.

Hovedprisene deles ut av kulturminister Linda Hofstad Helleland på den store prisfesten i Bergen 11. mai.

Powered by Labrador CMS