Nordlys tulla med mullah

- Det gikk litt fort i svingene.

Mullah Krekar er ikke kjent for fargerike hodeplagg. Likevel fikk ikke desken i Nordlys med seg at det var noe som ikke stemte med bildet i mandagens avis.

For der hvor mullahen egentlig skulle hatt et hvitt og nøytralt hodeplagg på seg, slik Scanpix-fotograf Stian Lysberg Solum faktisk fotograferte i slutten av mars, har mannen et påskeegg på hodet.

Håper på tilgivelse

På onsdag er oppslagsbildet på Norges-siden i avisen fortsatt samtaleemne i avisen, forteller sjefredaktør Anders Opdahl.

- Vi dummet oss kraftig ut her. Dette bildet er fra vår satirespalte Ukespeilet og ble brukt i en påskespesial. Ved en inkurie er bildet blitt arkivert feil, og så gikk det litt fort under produksjonen.

Ifølge redaktøren er siden med innenriks- og utenriksstoff de siste sidene som blir produsert før avisen sendes til trykk. Og så har ikke Nordlys lenger et «analogt» sidespeil, men et digitalt. Derfor er det kanskje ikke like lett for alle på søndagsvakta å få oversikt over hvordan sidene ser ut.

- Det er pinlig, og jeg håper Krekar finner i sitt hjerte å tilgi oss vår feil, sier redaktøren. Mens vaktsjefen ikke synes det er særlig morsomt, synes redaktøren det unektelig er komisk at en karikert versjon av mullahen har havnet på trykk.

Noen så

Det var riktignok slik at noen syntes det var et litt underlig hodeplagg Krekar hadde på seg på bildet, men siden avisen måtte legges til sengs, var det et behov for å få ting unnagjort. Fort.

- Jeg håper han ikke lyser oss i bann for dette, men heller tilgir oss.