Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen. Foto: Birgit Dannenberg
Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen. Foto: Birgit Dannenberg

Sjefredaktøren i Nordlys: – Dagbladet lyver

Hans-Kristian Amundsen mener Dagbladet lyver og er tendensiøse i sin dekning av Trond Giskes besøk på Riddu Riđđu-festivalen.

Publisert Sist oppdatert

I kommentarartikkelen «Stakkars Dagbladet» skriver sjefredaktøren i Nordlys at Dagbladet lyver i sin dekning av Trond Giskes besøk på Riddu Riđđu.

Tendensiøst

Amundsen reagerer på at Dagbladet fremstiller Giske som en som grafset på kvinnene og hadde groupies rundt seg. Såpass at han skriver at Dagbladet lyver.

– Ja visst gjør de det. De tegner et bilde som ikke stemmer. Det tør jeg å påstå for jeg var til stede hele tiden. Derfor kan jeg slå fast at det Dagbladet skriver er et falsum. Han tafset ikke på damer, og det var ikke groupier rundt han. Det var en norsk politiker på tur som snakket med andre politikere og ansvarshavende om smått og stort, sier redaktøren til Journalisten.

I sin kommentar viser Amundsen også til at Dagbladet ikke skrev om, eller hadde bilder av, Giskes møte med biskop Per Oskar Kjølaas.

– Dette er vås!

Lederen i Nordlys skaper sterke reaksjoner i Dagbladet:

– Dette er vås fra ende til annen. Punktum. Han kan gjerne ha meninger om journalistikken i Dagbladet, og det er greit, men de faktiske tingene han snakker om er gale. En av tingene som er gale er at han var der hele tiden. Han var der torsdag kveld, våre journalister var der torsdag, fredag og lørdag – han kan umulig ha grunnlag for å si det, sier nyhetsredaktør Peter Raaum i Dagbladet.

Bestillingsverk?

Artikkelen i Dagbladet lørdag har fått redaktøren i Tromsø til å reagere såpass at han skriver at dette er et bestillingsverk.

– Det vet jeg ikke om det er slik. Det fremstår slik, for hvorfor skulle ett menneske ellers dra på tur for å jakte på at Giske legger armen rundt en festivalsjef og gjøre det til selve poenget. Det rimer ikke med virkeligheten at de gjør det. De har sikkert diskutert på forhånd at de skal ut og dekke partyministeren som tafser på damene, sier Amundsen.

– Behold vinen

Nordlys-redaktøren setter en flaske vin på at Dagbladets sak nettopp er bestillingsjournalistikk.

– Tar jeg feil skal jeg dele en flaske vin. Det som er trist med gode, gamle, flotte Dagbladet er forfallet avisen driver med. Å speile virkeligheten er en avis sitt bud nummer 1. Jeg ble lei meg av å lese dette, det var ikke morsomt, sier Amundsen.

Raaum mener kommentaren til Amundsen er tøv fra en ende til en annen. Spesielt påstanden om at artikkelen er et bestillingsverk.

– Det er slik at departementet inviterte oss med på tur og der stopper forbindelsen om at dette er et bestillingsverk. Han kan beholde vinen sin, men han må ikke drikke den før han skriver.

Dagbladets artikkel kan du lese her.

Powered by Labrador CMS