Politimester anklager journalist for snoking

Truls Fyhn vurderer å klage Nordlys inn for PFU.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tromsøs politimester påstår ifølge Nordlys at en av deres journalister har tilsneket seg opplysninger under et rettsmøte. Bakgrunnen er en artikkel fra et rettsmøte hvor det går det fram at lederen for Hells Angels i Tromsø er siktet for voldtekt. Denne informasjon var ikke offentlig kjent før omtalen i Nordlys.

I et brev til avisen skriver Fyhn at han er « … kjent med at journalist Ragnhild Gustad før rettsmøtet ble lukket, har kikket i dokumentene til forsvareren når denne har vært uoppmerksom.»

Dette skal ifølge forsvarer Bjørn Morten Litveit Hansen ha skjedd da han måtte ta en telefon.

Avviser påstandene

Gustad avviser at hun forsøkte å snoke, og sier hun kun registrerte hvilken paragraf som sto i det første punktet i siktelsen.

Konstituert sjefredaktør Anders Opdahl vil ikke ta selvkritikk.

– Vi har vært til stede i et rettslokale som er et offentlig sted, og observert et dokument som lå framme hvor en siktelse er beskrevet. At Hells Angels-lederen i Tromsø er siktet for voldtekt er noe vi mener er av offentlig interesse, sier Opdahl til Nordlys.

Vurderer PFU

Ifølge Nordlys vurderer Fyhn å bringe saken inn for Pressens Faglige Utvalg. Det er noe politimesteren har gjort med suksess tidligere.

I 2008 fikk han medhold i en klage på Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå. De ble felt for å ikke gi Fyhn mulighet til samtidig imøtegåelse i en sak om kjøp av seksuelle tjenester.Powered by Labrador CMS