Redaktør i Nordlys, Hans Kristian Amundsen. Foto: Birgit Dannenberg
Redaktør i Nordlys, Hans Kristian Amundsen. Foto: Birgit Dannenberg

Årets beklagelse i Nordlys

Sjefredaktør Hans Kristian Amundsen beklager i dagens Nordlys førstesidesaken onsdag med tittelen «Hva er galt i Troms politidistrikt?»

Publisert Sist oppdatert

Journalister både i Nordlys og konkurrende medier i Tromsø sperret øynene opp da de fikk dagens avis. I et banner på toppen av 1. side melder sjefredaktøren: «Jeg beklager at vi har lagt stein til byrden for politifolk.»

På side åtte skriver Hans Kristian Amundsen en beklagelse man sjelden ser maken til i norsk presse. Igjen og igjen skriver han at avisen har gjort en feil, og han beklager oppslaget på førsteside onsdag, der de setter søkelys på Troms politidistrikt:

» UP-sjef dømt for fyllekjøring - Politileder dømt for fyllekjøring - Betjent sparket grunnet spillegalskap - To polititjenestemenn har tatt livet av seg - Innsatsleder drepte eks-kjæreste, før han skjøt seg selv»

I dag svarer Amundsen på onsdagens hovedspørsmål, hva er galt i Troms politidistrikt?

«Svaret er ingenting.»

Amundsen mener artikkelen i seg selv er riktig og god, men at presentasjonen på første side «kom skjevt ut».

Selvkritikk

– Er dette selvkritikk eller kritikk av desken?

- Det er selvsagt selvkritikk. Det er jeg som redigerer avisen. Vi har gjort en feil, og den prøver jeg nå å rette opp.

– Så du førstesiden før den gikk i trykken tirsdag kveld?

– Det er jeg som redigerer avisen og jeg som har ansvaret. Nå innser jeg at vi gjorde en feil og det ber jeg om unnskyldning for. Jeg tror at pressefolk altfor sjelden innrømmer feil de gjør.

– Har politimesteren ringt?

– Jeg har snakket både med politimesteren og andre i politiet. Også flere av journalistene har snakket med politifolk, og noen er litt sure, sier Hans Kristian Amundsen.

Grei beklagelse

Journalist Linda Vaeng Sæbbe, som skrev artikkelen onsdag, har ingen problemer med dagens beklagelse.

– Jeg oppfatter ikke at sjefredaktøren beklager artikkelen, men oppslaget på første side. Fronten har en annen vinkling enn den jeg har i artikkelen. Det er ikke samsvar mellom førstesiden og innholdet i artikkelen, sier Sæbbe som mener hun kunne ha skrevet den samme artikkelen i dag.

Powered by Labrador CMS