Norpost begjærer oppbud

Selskapet som distribuerer reklame og trykksaker, har begjært oppbud. De 800 ansatte kan likevel få beholde jobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Geir Trygve Feltstykket sier til  NRK at selskapet ikke hadde noe annet valg. Bostyrer har imidlertid gitt beskjed om å fortsette driften som vanlig, og man vil prøve å få til en virksomhetsoverdragelse uten driftsstans, ifølge Feltstykket.

Norpost forsøkte i fjor å ta opp konkurransen med Posten etter at postmarkedet ble liberalisert. Men strategien lyktes ikke og selskapet måtte si opp 500 ansatte og pådro seg gjeld. Selskapet har hovedkontor i Oslo og 20 regionkontorer.

Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som fikk i oppdrag å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager. Ifølge Samferdselsdepartementet har Kvikkas informert dem om hvordan de skal overholde sine kontraktsforpliktelser etter at Norpost nå har begjært oppbud.

– Samferdselsdepartementet har vært i møte med Kvikkas og blitt orientert om selskapets planer for å håndtere situasjonen som nå har oppstått. Vi forventer at Kvikkas klarer å levere aviser i henhold til kontrakten også i tiden fremover, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Tusenvis av abonnenter fikk ikke avisen sin etter at Kvikkas overtok oppdraget med å levere lokalaviser på lørdager. Ifølge Samferdselsdepartementet er leveringskvaliteten blitt langt bedre den siste tiden.

Powered by Labrador CMS