Kvikkas kjøper Norpost

Bobestyrer bekrefter at kun formaliteter gjenstår før en avtale er i havn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Boet har inngått en avtale om overdragelse av Norpost AS’ virksomhet til Kvikkas Distribusjon AS, og kun formaliteter gjenstår før avtalen trer i kraft, skriver bobestyrer Stine Dalenhag Snertingdalen i en e-post til Journalisten.

Kvikkas er selskapet som vant det offentlige anbudet om å overta lørdagslevering av aviser i områder der Posten eller andre ikke lenger leverer fra i fjor høst.

Bobestyreren skriver at avtalen innebærer at videre drift av Norpost sikres, og at boet og Kvikkas vil arbeide sammen for å få til en så smidig overgang av virksomheten til ny eier som mulig hensett den vanskelige situasjonen de seneste dagene.

Snertingdalen skriver også at Kvikkas har til hensikt å tilby rundt 775 ansatte nytt arbeid.

Begjørte oppbud onsdag

Det var onsdag denne uken at Norpost, som er en av Kvikkas’ underleverandører av lørdagsaviser, begjærte seg selv konkurs. Selskapet fikk beskjed om å fortsette med ordinær drift inntil videre.

Samferdselsdepartementet garanterte torsdag for at avisleveringen vil gå som normalt i helgen.

Norpost ble etablert i 1984 og tok i fjor opp konkurransen med Posten etter en liberalisering av postmarkedet. NRK skriver at selskapet i kjølvannet av dette satset tungt på nytt utstyr og oppbemannet kraftig. Selskapet har ikke fått tilgang til dører og postkassesett inne i bygårder.

Det har ikke lyktes Journalisten å få en kommentar fra Kvikkas’ direktør Stig Kleive fredag formiddag.

Kvikkas omsatte for 46,3 millioner kroner og leverte et årsresultat etter skatt på 2,8 millioner kroner i 2015, som er det siste året selskapet har levert regnskapstall for.

Administrerende direktør Randi Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening mener det er bra at videre drift er avklart, og at hun forventer at lørdagsomdelingen går som den ellers skulle gjort.

– Så forventer vi at det nå blir en robust struktur rundt Kvikkas, og at Samferdselsdepartementet vil sikre at forpliktelsene opprettholdes fremover.

Styreleder Jørn Frydenlund i Amedia-, Schibsted og Polaris-eide Helthjem Mediapost ønsker ikke å kommentere salget til Kvikkas utover å svare på spørsmål om hans selskap var med i budrunden om Norpost-boet:

– Nei, det var vi ikke, sier Frydenlund.

Powered by Labrador CMS