Dagens landsstyre etter valget under NJs landsmøte for to år siden. Foto: Birgit Dannenberg
Dagens landsstyre etter valget under NJs landsmøte for to år siden. Foto: Birgit Dannenberg

Disse vil styre NJ

Landsmøtet har 32 mulige kandidater til landsstyret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Listen over kandidater som er meldt inn og sagt seg villige til å sitte i NJs landsstyret er offentliggjort. I alt 32 navn står på listen, 19 av dem er kandidater som tar gjenvalg. Av det sittende landsstyret er det i alt sju som forsvinner ut. To av disse er de faste medlemmene Marius Tetlie i VG og Jan Børge Leirvik i NRK.

NJs landsstyre har 26 medlemmer. Med 19 på gjenvalg innebærer at det kun er plass til sju nye navn til landsstyret, med mindre landsmøtet ønsker større utskiftning.

– Men det er ganske mange av varamedlemmene som ikke tar gjenvalg. Ser vi det hele under ett får vi en tilfredsstillende fornying. Mange av dem som stiller til gjenvalg har ikke vært der mer enn en eller to perioder og da er det helt riktig å gi disse fornyet tillit, mener valgkomiteens leder Sven Arne Buggeland. Han sier det bare er en håndfull som har sittet lengre i landsstyret, og noen av disse er veteraner. Det mener han er bra, for det viktig å ha noen som kjenner historien og kan de lange linjene.

Disse stiller til gjenvalg:

Av faste medlemmer stiller Thomas Spence, Hege Iren Franzen, Sidsel Avlund (NRK), Åsne Haugli (DN), Henrikke Helland (TV 2), Gunnar Kagge (Aftenposten), Anne Berit Larsen (NRK Sørlandet), Britt-Ellen Nergård (Glåmdalen), Håkon Okkenhaug (Trønder-Avisa), Toralf Sandåker (Frilans), Stein Sneve (Avisa Nordland), Katrine Strøm (Dagsavisen Fremtiden) og Finn Våga (Stavanger Aftenblad) til gjenvalg.

Blant varamedlemmene er det Lise Fagerbakk (Lofotposten), Harald Grevskott (Egmont), Pål Hellesnes (Klassekampen), Robin Mortensen (NRK Finnmark), Julie teresa Olsen (Stavanger Aftenblad) og Lene Svenning (LO Media) som har sagt de stiller til valg for en ny periode.

Dette er de nye navnene:

Anette Andresen (frilans), John John Bruseth (frilans), Geir Forbregd (driva), Eva Therese Grøttum (VG), Siri Høstmælingen (Bonnier), Harald Klungtveit (Dagbladet), Lars Døvle Larssen (Tønsbergs Blad), Anja Lillerud (Halden Arbeiderblad), Frank Lynum (Aftenposten), Monica White Martinsen (NRK Nordland), Christer Pettersen (iTromsø), Gunnhild Sindre (Fjordingen) og Dag Idar Tryggestad (Bergens Tidende).

Buggeland forklarer at listen ikke er innstillingen fra valgkomiteen, men heller en oversikt over alle som ønsker å stille til landsstyret. Han forteller at komiteen vil balansere ulike hensyn når deres vurderinger skal legges fram på landsmøtets siste dag. Han legger til at det likevel er opptil delegatene på landsmøtet å avgjøre hvem som skal representere dem i landsstyret.

– Ja, de har alle muligheter til det. Også benkeforslag kan fremmes dersom noen er villige til å stille til valg. Landsmøtet er øverste myndighet og står fritt til å velge de kandidatene de ønsker.

Powered by Labrador CMS