Baard Zakariassen. Foto: Birgit Dannenberg
Baard Zakariassen. Foto: Birgit Dannenberg

Stor oppslutning om ingenting i TV 2

89 prosent av medlemmene stemte for nulloppgjør.

Publisert Sist oppdatert

240 av journalistklubbens 400 medlemmer deltok i uravstemningen, som ble foretatt ved hjelp av Questback.

Det var fire punkter medlemmene skulle ta stilling til. Klubben innstilte på forslaget om nulloppgjør, som 89 prosent av medlemmene vare enige i.

93 prosent var enig i at man ikke skulle gå med på forslag om overføre alle ansatte til innskuddsbasert pensjonsordning, mens 91 prosent var enig i at man ikke skulle gå ned i lønn eller kutte tariffestede goder (f.eks. aviser, NRK-lisens og overtid).

Medianen under 500.000

Etter nulloppgjøret står alle igjen med den samme lønnen som i fjor (før eventuell økt ansiennitet), og i TV 2 tjener man i snitt 571.267 kroner, som plasserer redaksjonen på en tredjeplass i lønnsstatistikken. Leder for Klubb2, Baard Zakariassen, sier at noen få medlemmer trekker snittet veldig opp.

Medianen, som egentlig er mer interessant å se på, har en lønn på 494.500 kroner.

Sparer 17 millioner

– Det har vært mye støy rundt årets forhandlinger?

– Vi har fått stor støtte og tillit fra medlemmene, og det har gjort forhandlingene lettere, selv om det til tider har vært tøft, medgir Zakariassen. Han trekker også fram at klubben har fått god støtte fra NJ, og at man har hatt en ryddig prosess sammen med motparten.

TV 2 skal kutte 150 millioner, men med årets lønnsoppgjør sparer ikke ledelsen mer enn 17 millioner kroner, som var den opprinnelige budsjetterte lønnsøkningen i TV 2.

Landsstyret i Norsk Journalistlag har i dag enstemmig godkjent resultatet, og dermed er lønnsoppgjøret i havn.

Powered by Labrador CMS