Arne Jensen ble som ventet ansatt som ny generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Foto: Birgit Dannenberg
Arne Jensen ble som ventet ansatt som ny generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Foto: Birgit Dannenberg

Arne Jensen ny NR-sjef

Ble formelt ansatt tirsdag. Var eneste søker.

Styret i Norsk Redaktørforening ansatte tirsdag ettermiddag 50 år gamle Arne Jensen som ny generalsekretær. Han tiltrer når nåværende generalsekretær, Nils E. Øy, fratrer med pensjon 31. august, etter 17 år i stillingen.

En forandringens tid

Jensen, som rykker opp fra stillingen som assisterende generalsekretær i NR, var eneste søker. Men styreleder Harald Stanghelle i redaktørforeningen er likevel godt tilfreds.

– Vi er meget fornøyd med at Arne Jensen har tatt på seg denne sentrale oppgaven. Han kjenner Norsk Redaktørforening fra innsiden, og vet mer enn de fleste om de utfordringene norske redaktører står overfor i en medietid som preges av store forandringer, sier Stanghelle.

Ny assisterende

I styrevedtaket heter det at NRs sekretariat nå skal jobbe fram en utlysningstekst for ny assisterende generalsekretær. Men styret benytter samtidig anledningen til å vurdere den framtidige rollefordelingen innad i NR-sekratariatet.

– Nils og Arne har funnet sine roller gjennom ti års samarbeid. Med en ny generalsekretær på plass er det naturlig å gå opp løypa og se på den interne rollefordelingen. Spørsmålet er om vi skal ha samme modell som før eller gjøre andre grep. Vi må finne ut hva slags ekspertise NR nå trenger, i tillegg til Arne Jensen.

Stanghelle legger til at NR satser på å lyse ut stillingen etter sitt landsmøte i midten av mai.

Bred erfaring

Arne Jensen har vært assisterende generalsekretær i NR siden 2003 og var tidligere organisasjonssekretær i Norsk Presseforbund i fire år. Han har redaksjonell praksis som redaktør i Østlands-Posten i Larvik i årene 1999-2003, som nyhetsredaktør i Moss Avis i årene 1994-1995 og fra forskjellige journaliststillinger i Sandefjords Blad og Dalane Tidende i årene 1979-1994.

Jensen har vært leder for Norsk Presseforbunds offentlighetsutvalg i årene 2004-2010, medlem av Kopinors fordelingsnemnd siden 2003 og medlem av en regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe for revisjon av den såkalte varslerparagrafen i arbeidsmiljøloven.

Damer og innsyn

Jensen var redaktør av redaktørforeningens årbok i årene 2003-2008, medredaktør for ”Slik drar du bra damer – håndbok i rekruttering av kvinnelige ledere”, NR 2006, medredaktør for boken ”Innsyn - slik kikker du politikere og byråkrater i kortene” (IJ-forlaget, 2. utgave 2011), og redaktør for ”Redaktørhåndboken – slik blir du en bedre redaktør”, NR 2010.

 

Powered by Labrador CMS