Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport er valgt til ny styreleder ved IJ. Foto: Birgit Dannenberg
Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport er valgt til ny styreleder ved IJ. Foto: Birgit Dannenberg

Skal lede IJ-styret

Britt Sofie Hestvik er valgt til ny styreleder i IJ av Redaktørforeningen.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld ble det avgjort i Norsk Redaktørforenings styremøte at ansvarlig redaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport tar over styrelederverdet ved Institutt for Journalistikk (IJ) den 18. juni. Hun blir etterfølger til Reidun K. Nybø som er assisterende generalsekretær i Redaktørforeningen.

- Dette ser jeg fram til, sier den nyvalgte styrelederen. Hun sier hun tror en av hennes styrker er at hun har skoene på og kjenner hvor de trykker i hverdagen. I sitt virke i Kommunal Rapport (KR) omstruktureres det, som i resten av bransjen. I KR jobbes det med nettbetaling, nye journalistiske muligheter som presentasjon og datastøttet journalistikk.

Det handler om å levere kompetanse som styrker journalistikken. Og det må være tilpasset kompetanse, sier hun til Journalisten. Og da mener hun både den enkelte bedrift og bransjen for øvrig.

Fredrikstad eller?

Gjennom yrkeslivet har hun selv benyttet seg av IJs tilbud i Fredrikstad, men der det i Østfold instituttet skal ligge i fremtiden når hotellet og kurssenteret er solgt.

Det mener Hestvik man må være åpen for å vurdere. Hun viser til at det lenge har vært snakk om å samlokalisere medieorganisasjonene i Oslo, der også IJ. Men fra hennes ståsted er det for tidlig å ha et standpunkt for IJs del nå.

- Jeg tenker det vil være interessant å vurdere det, men det er også noen muligheter i at IJ er utenfor Oslo, så dette må vurderes. Vi som bor i Oslo har andre ting å foreta oss etter kursdagen er omme. Er kursene i Fredrikstad, er det større sjanse for at flere vil ha mer sosialt utbytte.

Powered by Labrador CMS