Maria Mikkelsen (t.v.) og Synnøve Åsebø i VG ble hedret med den høyesthengende norske journalistprisen på NJs landsmøte i 2015. Til høyre styreleder Harald Stanghelle i Norsk Redaktørforening. Foto: Martin Huseby Jensen

Den store journalistprisen skal deles ut for åpne dører

Legges til markeringen av Pressefrihetens dag 3. mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er styret i Norsk Redaktørforening som har vedtatt å flytte utdelingen av Den store journalistprisen, melder foreningen på sine hjemmesider.

Vedtaket ble gjort på NRs styremøte 9. februar. Tidligere har prisen blitt delt ut på arrangementer i regi av NR, Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening, som oftest på landsmøter, årskonferanser og liknende. Fjorårets pris ble utdelt på NJs landsmøte, mens den året før ble delt ut på Medieleder 2014 som MBL arrangerte sammen med NR.

Nå har imidlertid NR-styret bestemt seg for at årets pris deles ut på Pressefrihetens dag 3. mai. Det vil skje i forbindelse med et arrangement i Oslo denne dagen, i regi av medieorganisasjonene og Den norske UNESCO-kommisjonen. 

– Å dele ut Den store journalistprisen på Pressefrihetens dag er en god løsning både for prisen og for dagen. Det er viktig at bransjen stiller opp og markerer pressefrihet tydeligere. Og hva er da bedre enn å dele ut Den store journalistprisen denne dagen – på et arrangement der alle kan delta, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund.

NP er sekretariat for Den store journalistprisen, som er på 100.000 kroner. Bak prisen står NJ, NR, MBL, NRK, TV 2 og Fagpressen. Den tildeles en medarbeider eller en gruppe medarbeidere som det siste året har gjort en særlig prisverdig innsats på journalistikkens område. Hensikten med prisen er å oppmuntre til og hedre kvalitet i journalistikken.

Powered by Labrador CMS