Hanna Relling Berg er ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten. Snart overtar hun også som fungerende leder for Norsk Redaktørforening. Foto: Glenn Slydal Johansen
Hanna Relling Berg er ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten. Snart overtar hun også som fungerende leder for Norsk Redaktørforening.
Foto: Glenn Slydal Johansen

Hanna Relling Berg overtar som leder for Norsk Redaktørforening

Tar over etter Harald Stanghelle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Harald Stanghelle fortsetter som leder i Norsk Redaktørforening inntil han slutter i Aftenposten ved månedsskiftet oktober/november. Det melder Norsk Redaktørforening.

Stanghelle, som har vært leder siden 2009, og ble valgt for en ny toårsperiode på landsmøtet i 2017, ba selv NR-styret om å avklare spørsmålet.

Fra og med høstmøtet overtar Hanna Relling Berg som fungerende leder. Hun vil lede foreningen fram til landsmøtet i Bergen i mai. Relling Berg er i dag nestleder i styret.

- Harald har gjort en enestående innsats som leder for Norsk Redaktørforening. Han har vært en sterk og tydelig stemme for ytringsfrihet, informasjonsfrihet og redaksjonell uavhengighet. Han har en sjelden evne til å sette ord på de utfordringer journalistikken står overfor i møte med store samfunnsendringer og i møte med ulike deler av allmennheten. Han har vært en samlende kraft i en mangfoldig forening og han har ikke minst vært et viktig forankringspunkt for ulike styrer i foreningen, sier Hanna Relling Berg om sin forgjenger.

Powered by Labrador CMS