Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening er ikke enig i kritikken fra kronprinsessen.
Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening er ikke enig i kritikken fra kronprinsessen.

Norsk redaktørforening inviterer kronprinsessen til dialog

Reidun Kjelling Nybø er overrasket over kritikken fra kronprinsesse Mette-Marit og skulle gjerne sett at den var mer konkret.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag publiserte kronprinsesse Mette-Marit et åpent brev på kongehusets nettsider i anledning sønnens 20-årsdag fredag. I brevet refser hun deler av norsk presse, som hun mener har utsatt sønnen for et uverdig press.

Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening er ikke enig med kronprinsessen. Hun mener at norske medier har opptrådt forholdsvis varsomt overfor Marius Borg Høiby og tatt hensyn til ønsket om å skjerme han fra offentligheten. Det skriver hun i en kommentar hos Redaktørforeningen

– Det er selvsagt fritt for enhver – også kongehuset og kronprinsessen - å ha sterke meninger om norsk presse, og dersom man mener det er gjort presseetiske brudd, så har man jo full mulighet til å klage omtalen inn for Pressens Faglige utvalg. Det har jo også kongefamilien gjort tidligere. 

Går gjerne i dialog

Nybø er overrasket over kritikken fra kronprinsessen og skulle gjerne sett at den var mer konkret.

– Selv om han nå får en mindre sentral rolle uten offisielle oppgaver, så er han en del av Norges mest offentlige familie, sier Nybø.

Hun viser til at Norsk Redaktørforening flere ganger har bidratt til møter mellom kongehuset og norske redaktører. Det skjedde blant annet i 1993. Da deltok kongeparet på et møte med norske redaktører, og temaet var omtale av barna i kongefamilien. I 2001 arrangerte Oslo Redaktørforening et møte mellom redaktører og kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

– Vi går gjerne i dialog med kronprinsessen, sier Nybø.

Powered by Labrador CMS