Norske nyheter på arabisk

The Norway Voice heter en rykende fersk nettavis. – Dette er en norsk avis, men på arabisk, sier ansvarlig redaktør Ashraf Al-Khadra.

Publisert Sist oppdatert

Al-Khadra jobber på kontrakt i Nettavisen samtidig som han frilanser for den arabiske tv-kanalen Al-Arabiya. Nå har han også gjennomført ideen om å lansere en arabiskspråklig avis om norske forhold, norwayvoice.com.

Det finnes ca. 50.000 personer som har arabisk som morsmål i Norge, og den palestinske journalisten har som mål å gi dem en god oversikt over hva som skjer i landet.

– Dette er ikke en innvandreravis der vi skriver om det som skjer hjemme i den arabiske verden. Veldig mange arabiske nettaviser dekker det. Vi skriver bare om det som skjer i Norge, internasjonale saker med tilknytning til landet, og litt fra resten av Skandinavia. Norwayvoice er en norsk avis om norske forhold, men på arabisk, sier Al-Khadra.

Plukker

Nettavisa er naturligvis et tilbud til arabiskspråklige som ikke leser norsk, men også til dem som kan norsk, mener den ferske redaktøren. For Norwayvoice vil vise dem noen viktige og interessante saker om norske forhold. Hver dag plukker han saker fra norske medier om politikk, økonomi, sport og utenriks som oversettes og bearbeides. I tillegg lager han noen saker selv. Målet er en daglig pakke på ca. ti saker. I tillegg ligger det en samling lenker på Norwayvoice til norske nettsider som blant annet diverse norske medier, Universitetet i Oslo, Utenriksdepartementet, UDI, reiseliv og andre steder med informasjon som leserne kan ha nytte av.

– På de tre første dagene har til sammen 3000 vært inne på Norwayvoice. Det synes jeg er veldig bra. Jeg har ikke drevet markedsføring, bare sendt sms-er til folk jeg kjenner, sier Al-Khadra, som forteller om utelukkende positive tilbakemeldinger.

Han har ikke søkt støtte fra det offentlige til lanseringen, og satser på at den skal finansieres med reklame.

– Mange innvandrerorganisasjoner får støtte fra Staten til sine aviser. Men jeg vil gjøre som norske nettaviser og basere driften på reklameinntekter. Nå starter arbeidet med å knytte kontakter med firmaer som kan være interessert i å annonsere der.

Støtte

Al -Khadras kontrakt med Nettavisen utløper 1. september, men arbeidsgiveren har gitt ham grønt lys til å jobbe mye med sitt eget nettavisprosjekt.

– Jeg er veldig glad for støtten fra Nettavisen. Det gir mulighet til å utvikle og styrke Norwayvoice slik at jeg etter hvert kan leve av dette.

– Men foreløpig er det bare du som jobber der?

– Ja, ingen er interessert i å jobbe gratis vet du. Jeg vil gjerne ha en stor redaksjon, men det haster ikke. Ting tar tid og jeg må bygge dette langsomt opp.

Foreløpig er alt innholdet på arabisk, men etter hvert blir også litt informasjon om avisa på norsk, og en oppsummering av nyhetene på engelsk.

– Jeg håper at alt er klart om to uker.

Powered by Labrador CMS