Brøt sperrefrist da journalist ble løslatt

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio

Bloomberg brøt en sperrefrist avisen hadde inngått med Det hvite hus da den var først ute med nyheten om at Wall Street Journal-journalisten Even Gershkovich var sluppet fri fra russisk fengsel, skriver magasinet New York.

I artikkelen «Everybody Is Mad at Bloomberg News for Its Embargo-Breaking Gershkovich-Is-Free Scoop» kommer det fram at en rekke medier, inkludert Bloomberg, hadde avtalt at de ikke skulle omtale at Gershkovich var satt fri før flyet han satt i hadde landet i Tyrkia og man var sikre på at russiske myndigheter ikke ville ombestemme seg.

Etter at Bloomberg-artikkelen ble publisert, ringte WSJs sjefredaktør Emma Tucker flere Bloomberg-redaktører, inkludert sjefredaktør John Micklethwait, og irettesatte publikasjonen for å ha gjort feil, og sa at det kunne ha satt hele bytteavtalen i fare, skriver Semafor.

Bloomberg ønsker ikke å kommentere kritikken, skrive både New York og Semafor, men ifølge sistnevnte har Bloomberg igangsatt en intern gjennomgang for å få klarhet i hva som har skjedd.

Powered by Labrador CMS