Maritim Logg felt i PFU etter klage fra rederi

Nils Martin Silvola
pfu_live_aug24 nyhetsstudio

Rederiet Torghatten reagerte etter en artikkel i Maritim Logg om rettsstrid i en oppsigelsessak i rederiet, og klaget fagbladet til Pressens Faglige Utvalg.

Rederiet mente også at Maritim Logg hadde brutt de presseetiske kravene om uavhengighet, ettersom kilder i saken representerte Norsk Sjømannsforbund, som er en av Maritim Loggs eiere.

Artikkelen ble felt på punkt 3.2 om opplysningskontroll og 4.14 om imøtegåelse da PFU tok opp saken onsdag.

– God sak, dårlig håndverk, tenker jeg, noe de også innrømmer selv, sa PFU-medlem Eivind Ljøstad under diskusjonen i utvalget.

Maritim Logg erkjente i sitt tilsvar at rederiet burde vært kontaktet før publisering, både for imøtegåelse og bedre kildegrunnlag. De avviste at det var problematisk å intervjue kilder som representerte Norsk Sjømannsforbund, men uttrykte at de vil være ekstra påpasselige i fremtiden når egne utgivere omtales.

PFU har ikke grunnlag for å konkludere med at publiseringen manglet et uavhengig, redaksjonelt grunnlag, og mener at det ikke var presseetisk nødvendig å opplyse i artikkelen om at Norsk Sjømannsforbund utgir Maritim Logg.

«Det er velkjent for bladets lesere fra før, og er en fast opplysning innledningsvis i magasinet», står det i PFUs vedtatte uttalelse.

Powered by Labrador CMS