BT og Fevennen felt i lukkede saker

Roger Aarli-Grøndalen
pfu_live_aug24 nyhetsstudio

Slik endte de fem lukkende sakene som PFU behandlet på dagens møte:

PFU-varamedlem Asle Toje på plass under dagens PFU-møte.

NN mot Avisen Agder – ikke brudd:

«Avisen Agder kunne referere et vedtak fra Helsetilsynet om en kiropraktor som ble fratatt autorisasjonen, uten at redaksjonen innhentet samtidig imøtegåelse. PFU viste til at kontradiksjonen var ivaretatt i prosessen hos Helsetilsynet, og at avisen gjenga kiropraktorens forsvar», skriver PFU.

NN mot Lister24 – ikke brudd:

«Også Lister24 kunne referere et vedtak fra Helsetilsynet om en kiropraktor som ble fratatt autorisasjonen, uten at redaksjonen innhentet samtidig imøtegåelse. Som i klagen mot Avisen Agder viste PFU til at kontradiksjonen var ivaretatt i prosessen hos Helsetilsynet, og at avisen gjenga kiropraktorens forsvar», skriver PFU.

NN mot Fædrelandsvennen – brudd på punkt 4.14 om samtidig imøtegåelse:

«Fædrelandsvennen omtalte også vedtaket fra Helsetilsynet om kiropraktoren som ble fratatt autorisasjonen, uten at redaksjonen tok kontakt med kiropraktoren. Her reagerte PFU imidlertid på at Fædrelandsvennen ikke gjenga kontradiksjonen og dermed ikke fikk frem i publiseringen at kiropraktoren avviste anklagene overfor tilsynet», skriver PFU.

Vedtaket ble fattet med dissens i utvalget.

NN mot NRK – ikke brudd:

«Også NRK omtalte vedtaket fra Helsetilsynet om kiropraktoren, uten at redaksjonen innhentet samtidig imøtegåelse. PFU var kritisk til at NRK ikke opplyste at kiropraktoren avviste anklagene overfor Helsetilsynet, men i dette tilfellet vektla utvalget at det gjaldt en kortfattet, anonym nyhetsmelding, som ikke gjenga de konkrete anklagene på samme måte som Fædrelandsvennen», skriver PFU.

Artiklene som ble publisert av Lister24, Fædrelandsvennen og NRK var sitatsaker basert på artikkelen til Avisen Agder.

Advokat Cecilie Wallevik på vegne av klient mot Bergens Tidende – brudd på punkt 4.8:

«Bergens Tidendes omtale av hendelser forut for at en kvinne ble funnet drept, var for nærgående og detaljert, og utgjorde en unødig tilleggsbelastning for kvinnens barn», konkluderte PFU.

Powered by Labrador CMS