Amedia blir hovedeier i Kronstadposten

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio
Ansvarlig redaktør i Finnmark, Arne Reginiussen (t.h.), ønsker Kronstadposten velkommen til Amedia. Tom Erik Nilsen (i midten) fortsetter som aksjonær og redaktør. Håkon Nilsen har solgt sine aksjer i avisa.

Amedia kjøper 70 prosent av aksjene i Kronstadposten i Alta og blir majoritetseier, skriver mediekonsernet i en pressemelding. 

Tom Erik Nilsen (26) fortsetter som ansvarlig redaktør og aksjonær.

– Vi er veldig glad for å lande kjøpet av aksjer i Kronstadposten og gleder oss til å få Tom Erik med på laget. Dette er et tydelig signal på at vi fortsetter vår satsing i Finnmark, sier regiondirektør i Amedia region Nord-Norge, Renate Slettli Nymo.

Nilsen var bare elleve år da han i 2009 skapte Kronstadposten sammen med flere kamerater på gutterommet på Kronstad. Kronstadposten har siden april 2010 gitt ut papiravis hver fredag. I september 2022 lanserte Kronstadposten også nettavis.

Nå er han glad for å få inn Amedia på eiersiden, og ikke minst å få tilgang til verktøy og systemer i Amedia.

– Vi har hatt stor vekst de siste årene, og med Amedia som største eier får vi enda flere verktøy og løsninger tilgjengelig i drifta for å fortsette veksten. Målet er å bli den største avisen i Alta og inneha nummer én-posisjonen i byen, sier Nilsen, og legger til at avisen fortsatt skal ha lokalt eierskap.

Powered by Labrador CMS