Dagbladet gikk fri i PFU

Marte Vike Arnesen
pfu_live_sep24 nyhetsstudio
– Det er ikke tvil om at dette er journalistisk motivert, sa utvalgsleder Anne Weider Aasen under dagens PFU-møte

Dagbladet ble klaget inn for saken «Kuttet dette: raste ned 30 kilo» publisert i januar i år.

Klager reagerte blant annet på koblingene mellom Dagbladet og det omtalte selskapet Roede, som begge er eid av Aller Media.

Klager mente også at bildene og sitatene i Dagbladsaken er ordrett kopiert fra Roede sine salgssider, markedsmateriell og magasin.

Selv om flere av utvalgets medlemmer var kritiske til bruken av logoen i saken, konkluderte likevel Pressens Faglige Utvalg (PFU) med at publiseringen var presseetisk akseptabel. De mente artikkelen i sin helhet fremsto som journalistikk og ikke reklame.

Utvalgsmedlem Ingrid Rosendorf Joys, mener det er viktig at mediene opprettholder skillet mellom journalistikk og reklame.

– Det gir en litt uggen følelse. Jeg er skeptisk til alt som er med på å bidra til å svekke tilliten til redaktørstyrte medier, sa hun under dagens møte.

Øyvind Kalnes mener tematikken er i en presseetisk gråsone. Han mente saken utfordret skillet mellom redaksjonelt innhold og reklame, men falt likevel på at Dagbladet ikke har brutt god presseskikk i denne saken.

– Det er ikke tvil om at dette er journalistisk motivert. Dagbladet svarer godt for seg. de har gjort eget kildevalgt og fått sitatene, men de har også andre kilder som også er uenige med Roede, det er en stryke for artikkelen og et bevis for at det er snakk om ordentlig journalistikk, sa utvalgsleder Anne Weider Aasen.

Powered by Labrador CMS