Vårt Land gikk fri i PFU

Mats With Greger
pfu_live_sep24 nyhetsstudio

Det er innsender av et leserinnlegg med tittelen «Et forsvar fra de motstrøms menighetene», som klaget Vårt Land inn for PFU. Årsaken er at klageren mener Vårt Land brøt god presseskikk da innlegget ble publisert uten hennes godkjennelse.

Vårt Land gjorde endringer og sendte dette til klager, men da hun avviste endringene ble hun overrasket over at innlegget likevel ble publisert. Hun hadde nemlig ønsket å trekke innlegget.

Vårt Land forstår at klager reagerte og sier det er uheldig at publiseringen fant sted, men mente det ikke utgjorde et brudd på god presseskikk. Årsaken til at innlegget ble publisert, var at innlegget ble trukket etter det gikk i produksjon.

– Det er et spørsmål om glippen innebærer brudd på 3.3. Det er jeg enig at det ikke gjør, sa representant for redaktørene, Ole Kristian Bjellaanes.

Flere i utvalget mente redigeringen fra Vårt Land var helt ordinær, og at avisen kun gjorde jobben sin. 

– Ikke i nærheten av et presseetisk brudd, sa utvalgsmedlem Eivind Ljøstad under diskusjonen, og spurte om ikke saken egentlig burde ha gått til forenklet behandling. 

«PFU ser dette som en glipp av mindre betydning, og ikke et rammende avtalebrudd», skriver også utvalget i sin vurdering.

Powered by Labrador CMS