Dagbladet vier hele Magasinet til Jens Stoltenberg

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio

1. oktober går Jens Stoltenberg av som generalsekretær i Nato. I den har forbindelse har Dagbladet viet lørdagens Magasinet i sin helhet til Stoltenberg.

Journalist Gunnar Hultgreen og fotograf Jørn H. Moen har fulgt Stoltenberg tett det siste halvåret, og har møtt Nato-sjefen i både Brüssel, Praha, Helsinki, Stockholm og Oslo.

– Det hører til sjeldenhetene at vi lager spesialutgaver som dette, men akkurat Jens Stoltenberg er av et internasjonalt format som gjør at vi ville markere hans avslutning i Nato på en helt spesiell måte. Det er mange som har bidratt til å gjøre dette til en helt spesiell Magasinet-utgave, forteller Dagbladets printsjef Roy Wahlstrøm.

I tillegg til hovedsaken på Jens Stoltenberg, så kan man i Magasinet lese et intervju med hans kone Ingrid Schulerud, tidligere matansvarlig i Dagbladet, Christopher Sjuve, har laget Stoltenbergs to favorittretter, Magasinets quizmaster Simen Sveen har laget 40 spørsmål om Stolenberg – og kryssordmaker Rolf Hansen har flettet Stoltenberg inn i flere av spørsmålene i lørdagens kryssord.

I Magasinet får leserne også servert Jens Stoltenbergs favorittdikt – og selv i spalta «Ordportrettet» dukker Jens sitt navn opp.

– Når man skal gjøre regnskap over de største statsmenn og -kvinner Norge har fostret vil nok mange holde Jens Stoltenberg øverst på den lista, uavhengig av hvor man står politisk. Hans tid som både statsminister i Norge og generalsekretær i Nato har vært preget av store og dramatiske hendelser som har påvirket oss alle. Det mener vi er verdt en helt egen og spesiell utgave av Magasinet, som vi tror mange vil kose seg med, sier Bjørn Carlsen, redaktør for Dagbladets papiravis.

Roy Wahlstrøm
Bjørn Carlsen
Powered by Labrador CMS