Aftenposten-journalist kåret til Årets byhelt

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio
Hilde Lundgaard under utdelingen av OMA Awards.

Hilde Lundgaard representerer folkeopplysning på sitt beste, fastslår OMA Awards-juryen om vinneren i kategorien Årets byhelt.

Hvert år arrangerer OMA (Oslo Metropolitan Area) Oslo Urban Week. Denne uken har over 1400 byutviklere samlet seg for å diskutere hvordan Oslo kan bli en enda bedre by.

Etter to intensive dager ble det hele avsluttet med utdelingen av OMA Awards. Prisutdelingen hedrer selskaper og mennesker som er med på å gjøre Oslo til en bedre by.

Og årets vinner er Aftenposten-journalist Hilde Lundgaard.

– Dette er stadig absurd. Jobben min handler mye om å følge med på de lange linjene i denne byen. Det har ikke vært kjedelig, og det blir ikke kjedelig videre heller. Tusen takk, sa Lundgaard da hun torsdag mottok prisen.

Lundgaard startet sin journalistkarriere i Aftenposten Aften i 1995, og har siden den gang skrevet mye om byutvikling og arkitektur.

Ifølge juryen har Lundgaard gjort en bemerkelsesverdig innsats som journalist for å forbedre Oslo.

– Med et skarpt blikk, ubestikkelig integritet og et tydelig språk, formidler hun Oslos arkitektur- og byutvikling til et bredt publikum. Hilde representerer folkeopplysning på sitt beste, oppsummerte jurymedlem Maria Kielland Krag fra scenen

Powered by Labrador CMS