NR: Regjeringens mediepolitikk er for defensiv

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio
Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Generalsekretær Reidun K. Nybø i Norsk Redaktørforening mener regjeringens mediepolitikk, slik den presenteres i dagens forslag til statsbudsjett, er for defensiv.

– I en tid da fri og uavhengig journalistikk er viktigere enn noen gang og det er krevende å finansiere denne journalistikken, bør støtten til mediene økes. Det holder ikke å bare justere produksjonstilskuddet for pris- og lønnsvekst. Og det er beklagelig at det ikke kommer noen nyheter rundt momsfritak for elektroniske nyhetsmedier som ble tatt bort i statsbudsjettet for to år siden og som rammer utviklingen av framtidens nyhetstjenester og særlig satsing på unge, hardt, skriver hun i en epost til Journalisten.

Nybø legger til:

– Av positive nyheter i forslaget er økt støtte til Samarbeidsdesken til Landslaget for lokalaviser, Senter for undersøkende journalistikk og NRK. Det er også positivt at regjeringen viderefører tilskuddet til NRK neste år med justering for pris- og lønnsveksten og at det er satt av penger som videreføring av distribusjon av papiraviser.

Powered by Labrador CMS