Maria Amelie. Foto: Jo Michael/Pax Forlag.

Mediene på plass i Moskva

Norges største redaksjoner møter Maria Amelie på flyplassen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Maria Amelie ble pågrepet i dag, og er nå satt på flyet til Moskva. Det betyr ikke at hun er ute av syne og sinn. Norges mest kjente asylsøker blir ikke uventet møtt på flyplassen av et anselig norsk pressekorps.

– Nyhetskamp

Nyhetsredaktør Helje Solberg forteller at deres journalist Marianne Vikås og en fotograf er på vei til Moskva, og vil være der når Amelie ankommer. Ut fra bildene i denne saken på VG Nett å dømme, sitter Vikås på det samme flyet. Fra før av har VG journalist Ole Kristian Strøm på stedet. Disse skal dekke saken for hele mediehuset.

– Hvorfor er det viktig for dere å være til stede?

– Dette er en av de største sakene i nyhetsbildet akkurat nå. Vi har et uttrykt mål om å være best på de største sakene som folk er opptatt av. Tilstedeværelse i Russland er viktig for å vinne nyhetskampen.

Leserbilde

Dagblad-journalist Morten Strand har allerede vært i Moskva en ukes tid i forbindelse med Maria Amelie-saken. Han skal være klar på flyplassen når hun kommer, sammen med fotoreporter Henning Lillegård. Ifølge sjefredaktør Lars Helle er det lite sannsynlig at de vil styrke besetningen.

Hovedoppslaget på db.no i skrivende stund er illustrert med et bilde Eivind Trædal har tatt av kjæresten, men både Helle og nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord avviser at de har inngått noen form for avtale eller samarbeid med Amelies samboer.

– Det er den naturligste ting at det kommer inn leserbilder til oss, men det kunne aldri falt meg inn å fortelle hvordan vi innhenter vår informasjon, sier Helle.

Er på plass

Aftenposten har sin korrespondent Halvor Tjønn, pluss en fotograf i Russlands hovedstad. Ifølge nyhetsredaktør Ole Erik Almlid vil de mest sannsynlig møte opp på flyplassen.

NRK.no går det frem at reporter Morten Jentoft er om bord i samme fly som Maria Amelie. De har også sin korrespondent Hans Wilhelm Steinfeldt i Moskva. Nyhetsredaktør Stein Bjøntegård sier detaljene i dekningen ikke er klar, men at i alle fall Steinfeldt kommer til å følge saken.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther opplyser at de har reporter Øystein Bogen og fotograf Aage Aune på plass i Moskva.

*Oppdatert med at NRK og VG Nett har reportere i flyet.

Powered by Labrador CMS