Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord i NRK. Foto: Glenn Slydal Johansen
Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord i NRK. Foto: Glenn Slydal Johansen

Alexandra Beverfjord varsler omorganisering i NRKs nyhetsorganisasjon

Nyhetsdirektøren mener NRK ikke er godt nok tilpasset den nye medievirkeligheten på nett og mobil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i NRK Nyheter ble onsdag varslet om at det vil komme en omorganisering i avdelingen. Beslutningen er ikke tatt ennå, men ifølge en melding som er lagt ut på NRKs nettsider ønsker nyhetsledelsen blant annet å opprette en egen oppdateringslinje.

Må øke mobil innsats

Ambisjonen med denne linjen er at NRK skal bli bedre på å være først ute med levende bilder og gi løpende oppdateringer ved store hendelser.

– Publikum flytter seg raskt. Vi har en sterk posisjon på radio og TV, men vi må øke innsatsen på nett og mobil. Det er der folk oppsøker nyheter. Nyhetsformidling ligger i kjernen av NRKs allmennkringkasteroppdrag. For å oppfylle dette oppdraget, må vi gjøre endringer som sørger at vi enda bedre treffer publikum der de er, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord til eget nettsted.

– Vi må ha en mer effektiv organisasjon med tydeligere rapporteringslinjer, som kan levere enda bedre både på hendelesnyheter og egenjournalistikk.

Ifølge NRK vil ombemanningen ikke innbære bemanningsreduksjon, men ansatte må forberede seg på nye arbeidsoppgaver.

Vil følge tett

Nyvalgt leder Berit Rekaa i redaksjonsklubben for Dagsrevyen sier at det er for tidlig å uttale seg om organiseringen etter hennes halvannet døgn i klubblederstolen. Men hun sier at hun vil følge nøye med på hvilke konsekvenser omorganiseringen får for medlemmene.

– NRK må som andre mediehus ta innover seg situasjonen i medieverdenden.

Powered by Labrador CMS