NRK avslutter Bokbadet

Tirsdag tok NRK opp Bokbadet for siste gang. Etter 135 sendinger siden oppstarten i 1996 vil NRK nå prøve noe nytt, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bokbadet startet med Eva Bratholm i 1996, og Anne Grosvold overtok som programleder i 1999. Mange av programmene har også vært solgt til Sverige. Her hjemme har programmet flere ganger blitt møtt med kritikk fordi det ligger for tett opp til forlagenes markedsføring av bøker, men mange har også likt programmet svært godt.

Nå er det slutt. Eller kanskje ikke? Overfor Aftenposten ville administrerende direktør i De norske Bokklubbene, Kristenn Einarsson, i går ikke diskutere hva som skal skje, så lenge NRK selv ikke har gitt bokklubben beskjed om at det er endelig slutt for Bokbadet.

- Vi skal ha et møte i slutten av uken, da får vi høre hva de sier, sier Einarsson.

Selv om Bokbadet forsvinner fra NRKs sendeskjema, kan det dukke opp igjen på en annen kanal. I hvert fall antydet direktør Knut Gørvell det i går.

- Vi kan eventuelt se oss om etter andre som vil sende det. Blant annet har svensk tv kjøpt mange av programmene. Bokbadet har faktisk hatt flere seere i Sverige enn NRK, fordi de har hatt bedre sendetider, sier Knut Gørvell til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS